Πλήρης στήριξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Την πλήρη στήριξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, τυγχάνει ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Mιλώντας χθες στις Βρυξέλλες τόνισε την ανάγκη αλλαγής προσανατολισμού των ενεργειακών επιλογών της Ε.Ε.
Όπως υποστήριξε “ήρθε ο καιρός οι ΑΠΕ να αποδείξουν πως είναι η πιο ασφαλής και προσιτή πηγή ενέργειας”, ενώ χαρακτήρισε “θετικό βήμα” την απόφαση της Γερμανίας να εγκαταλείψει πλήρως την πυρηνική ενέργεια έως το 2022 και της Ελβετία έως το 2034.
Η Ιταλία έλαβε την απόφαση να μην προχωρήσει στην ανανέωση του πυρηνικού της προγράμματος, ενώ στο Βέλγιο μένει να οριστικοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες για την παύση της λειτουργίας δύο πυρηνικών μονάδων.
Στην Γαλλία το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας αποτελεί θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, με το σοσιαλιστικό κόμμα να προτίθεται να μειώσει το μερίδιο της στην ηλεκτροπαραγωγή στο 50% έως το 2025 από 74% σήμερα.


Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Γερμανία όπου η πυρηνική ενέργεια συνεισφέρει κατά 22% στην ηλεκτροπαραγωγή αφενός η αντικατάσταση της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι εφικτή μέσα στην δεκαετία, αφετέρου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, ο μηνιαίος οικιακός προϋπολογισμός από την αλλαγή αυτή θα επιβαρυνθεί μόνο κατά 3 ευρώ, καθώς η εγχώρια τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί μόνο κατά 0,01 ευρώ/ kWh.
“Εάν μπορεί να το επιτύχει αυτό η Γερμανία, μπορεί άλλο τόσο και η Βρετανία και η Ισπανία” σημείωσε τέλος.
πηγή: www.energypress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...