Ταμπουλέ από τον Άκη Πετρετζίκη
Το ταμπουλέ είναι η λιβανέζικη μαϊντανοσαλάτα. Εδώ η κλασσική συνταγή της από τον Άκη Πετρετζίκη.
Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπτά
Υλικά (για 2 μερίδες):
– 75 γραμμάρια πλιγούρι
– 100 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 25 γραμμάρια δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένο
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 4 φρέσκα κρεμμύδια ψημένα και κομμένα
– μισό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Προαιρετικά: Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.
Οδηγίες:
- Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε νερό αρκετό για να το καλύπτει για 15 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια.
- Συνθλίβουμε το πλιγούρι με τα χέρια μας μέχρι να μείνουμε με υγρούς και όχι βρεγμένους σπόρους.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.
Δες περισσότερες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη στο www.oisyntagesmoy.gr