Σαλάτα με κουσκούς και ψητό χαλούμι

Σαλάτα με κουσκούς και ψητό χαλούμι Η σαλάτα με κουσκούς και ψητό χαλούμι έρχεται από το Μαρόκο. Ταξίδεψε τους γευστικούς σου κάλυκες στη… Μέκκα με αυτή τη φρέσκια και λαχταριστή γεύση της.

 

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30’

Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 30′

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μελιτζάνα, σε κύβους

1 κολοκυθάκι, σε κύβους

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, σε κύβους

2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

Μαγειρικό λάδι σε σπρέι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 γρ. σκέτο, ξηρό κουσκούς

225 ml ζεστό ζωμό λαχανικών

400 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα

1 μεγάλη χούφτα φρέσκο κόλιανδρο

Φύλλα φρέσκιας μέντας, χοντροκομμένα (συν λίγο για γαρνίρισμα)

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

¼ κ.γ. τριμμένη κανέλα

Χυμός 1 πορτοκαλιού και 1 λεμονιού

140 γρ. χαλούμι, σε λεπτές φέτες

 

Οδηγίες

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C με αέρα ή 180°C. Βάλε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, ψέκασε με μαγειρικό λάδι και καρύκευσε. Ψήσε για 15’ ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, γυρίζοντας πλευρά και ψεκάζοντας με περισσότερο λάδι στα μισά του ψησίματος.
  2. Στο μεταξύ, βάλε το κουσκούς μέσα σε ένα χαμηλό, θερμομονωτικό μπολ. Ανακάτεψε τον ζεστό ζωμό, σκέπασε κι άφησε για 5-10’ ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τράβηξε απαλά το κουσκούς από μέσα κι ανακάτεψέ το με τα ψητά λαχανικά, τα ρεβύθια, το κόλιανδρο και τη μέντα.
  3. Πρόσθεσε το κύμινο, την κανέλα, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και ρίξτα μέσα στη σαλάτα. Καρύκευσε, ανακάτεψε και άφησε να κρυώσει.
  4. Προθέρμανε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία. Άπλωσε αλουμινόχαρτο στη σχάρα, βάλε πάνω το χαλούμι, ψέκασε με μαγειρικό λάδι και ψήσε για 4-6’ ή μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας πλευρά και ψεκάζοντας με περισσότερο λάδι στα μισά του ψησίματος. Άπλωσε το χαλούμι πάνω στη σαλάτα, ρίξε διάσπαρτα τα αρωματικά και σέρβιρε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...