Σαλάτα του Καίσαρα (Caesars)

salata-sizars

Η βάση της σαλάτας του Καίσαρα είναι συνήθως μαρούλι, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο πράσινο φυλλώδες λαχανικό θες.

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος :

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • ½ κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • ¼  κ.γ.σάλτσα Worcestershire
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼  φλ. φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • 8 φλ. χονδροκομμένο μαρούλι
  • ½  φλ. κρουτόν

Οδηγίες

  • Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, ανακάτεψε σε ένα μπολ το ασπράδι αυγού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και το χυμό λεμονιού.
  • Σιγά σιγά πρόσθεσε και το ελαιόλαδο.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Βάλε το μαρούλι σε μπολ ή πιατέλα της επιλογής σου και περίχυσέ το με το ντρέσινγκ.
  • Ολοκλήρωσε τη σαλάτα προσθέτοντας τα κρουτόν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...