Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30’
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 30′
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μελιτζάνα, σε κύβους
1 κολοκυθάκι, σε κύβους
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, σε κύβους
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
Μαγειρικό λάδι σε σπρέι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. σκέτο, ξηρό κουσκούς
225 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
Φύλλα φρέσκιας μέντας, χοντροκομμένα (συν λίγο για γαρνίρισμα)
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
¼ κ.γ. τριμμένη κανέλα
Χυμός 1 πορτοκαλιού και 1 λεμονιού
140 γρ. χαλούμι, σε λεπτές φέτες
Οδηγίες
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C με αέρα ή 180°C. Βάλε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, ψέκασε με μαγειρικό λάδι και καρύκευσε. Ψήσε για 15’ ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, γυρίζοντας πλευρά και ψεκάζοντας με περισσότερο λάδι στα μισά του ψησίματος.
- Στο μεταξύ, βάλε το κουσκούς μέσα σε ένα χαμηλό, θερμομονωτικό μπολ. Ανακάτεψε τον ζεστό ζωμό, σκέπασε κι άφησε για 5-10’ ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τράβηξε απαλά το κουσκούς από μέσα κι ανακάτεψέ το με τα ψητά λαχανικά, τα ρεβύθια, το κόλιανδρο και τη μέντα.
- Πρόσθεσε το κύμινο, την κανέλα, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και ρίξτα μέσα στη σαλάτα. Καρύκευσε, ανακάτεψε και άφησε να κρυώσει.
- Προθέρμανε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία. Άπλωσε αλουμινόχαρτο στη σχάρα, βάλε πάνω το χαλούμι, ψέκασε με μαγειρικό λάδι και ψήσε για 4-6’ ή μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας πλευρά και ψεκάζοντας με περισσότερο λάδι στα μισά του ψησίματος. Άπλωσε το χαλούμι πάνω στη σαλάτα, ρίξε διάσπαρτα τα αρωματικά και σέρβιρε.