Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδια
Απλό και στιβαρό πιάτο, το κλασικό γιαχνί, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, που αναδεικνύει όλη τη νοστιμιά της πατάτας.
Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:50 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα):
– 5-6 μεγάλες πατάτες (σε ροδέλες ή κύβους)
– 5-6 μεγάλα κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
– 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
– 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
– ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε μπόλικο λάδι και, όταν κάψει, τηγανίζετε τις πατάτες κομμένες στο σχήμα της αρεσκείας σας. Αφού ροδίσουν, τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο λάδι ροδίζετε τα κρεμμύδια, κομμένα κατά προτίμηση σε στενόμακρες φέτες.
- Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια, προσθέτετε τις τηγανισμένες πατάτες, τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό, τα ντοματάκια κονκασέ και ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν τα υλικά σας.
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να πιει τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα του.
Συμβουλή: Για να γίνει το γιαχνί σας ακόμη πιο εύγευστο, μπορείτε να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα, λιαστές ντοματούλες, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα ποτηράκι κρασί.