Site icon Loveyou

Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδια


Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδια
Απλό και στιβαρό πιάτο, το κλασικό γιαχνί, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, που αναδεικνύει όλη τη νοστιμιά της πατάτας.

Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:50 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

5-6 μεγάλες πατάτες (σε ροδέλες ή κύβους)
5-6 μεγάλα κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε μπόλικο λάδι και, όταν κάψει, τηγανίζετε τις πατάτες κομμένες στο σχήμα της αρεσκείας σας. Αφού ροδίσουν, τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
  • Στο ίδιο λάδι ροδίζετε τα κρεμμύδια, κομμένα κατά προτίμηση σε στενόμακρες φέτες.
  • Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια, προσθέτετε τις τηγανισμένες πατάτες, τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό, τα ντοματάκια κονκασέ και ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν τα υλικά σας.
  • Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να πιει τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα του.

Συμβουλή: Για να γίνει το γιαχνί σας ακόμη πιο εύγευστο, μπορείτε να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα, λιαστές ντοματούλες, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα ποτηράκι κρασί.

Exit mobile version