Μοσχάρι με πράσινα φασολάκια- κινέζικη συνταγή
Μοσχάρι με πράσινα φασολάκια αν θες γεύση από κινέζικη κουζίνα στο τραπέζι σου. Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σου.
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Υλικά (για 4 μερίδες)
600 γραμμ. μοσχαρίσιος κρέας (κιλότο ή νουά)
4 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι ρίζες μπαμπού
2 φλιτζάνια πράσινα φσολάκια
κορν φλάουρ
αλάτι
1 φλιτζάνι σουσάμι
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Κόψε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και αλάτισέ το.
Ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος με τη μαύρη ζάχαρη και τις λωρίδες του κρέατος.
Πέρνα τες στη συνέχεια από το κορν φλάουρ, τίναξέ τες ελαφρά και τηγάνισέ τες, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά, σε καυτό λάδι.
Βάλε το τηγανισμένο κρέας σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει.
Ζέστανε το σησαμέλαιο και σοτάρισε τις ρίζες μπαμπού και τα πράσινα φασολάκια.
Ρίξε την υπόλοιπη σόγια σος και το τηγανισμένο κρέας και μαγείρεψε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.
Σερβίρισε και πασπάλισε τα πιάτα με σουσάμι.
Το ήξερες ότι…
…το κινέζικο σησαμέλαιο είναι λάδι με καβουρδισμένο σουσάμι, γι’ αυτό έχει πιο μεστή γεύση από το ελληνικό, που είναι πιο ανοιχτόχρωμο και έχει πιο ελαφριά γεύση. Μπορείς όμως να καβουρδίσεις λίγο σουσάμι και να το πολτοποιήσεις στο μπλέντερ με ελληνικό σησαμέλαιο, για να μοιάσει κάπως στη γεύση του κινέζικου.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.