Μανιτάρια πορτσίνι με φασόλια


Μανιτάρια πορτσίνι με φασόλια
Ένα μπελαλίδικο αλλά πεντανόστιμο πιάτο, για τους μυημένους στην τέχνη της κουζίνας.

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:1½ ώρα

Υλικά (για 6 άτομα):

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγη φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)
λίγη φρέσκια μέντα (ψιλοκομμένη)
αλάτι, πιπέρι
3-4 ντομάτες
300 γρ. φασόλια (βρασμένα)
αλουμινόχαρτο

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζετε πρώτα τις ντομάτες κονφί: τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τα σποράκια τους. Τις τοποθετείτε σε ταψί στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στους 100 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Κατόπιν κόβετε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε μέσα τα μανιτάρια. Κόβετε το σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα απλώνετε πάνω στα μανιτάρια.
  • Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά.
  • Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα φτιάχνοντας βαρκούλες και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψάκι με λίγο νερό (προσέχοντας να μη μπει νερό στα μανιτάρια).
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.
  • Σερβίρετε τα μανιτάρια μαζί με τις ντομάτες κονφί και τα βρασμένα φασόλια, περιχυμένα με λίγο ελαιόλαδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...