Μανιτάρια πορτσίνι με φασόλια
Ένα μπελαλίδικο αλλά πεντανόστιμο πιάτο, για τους μυημένους στην τέχνη της κουζίνας.
Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:1½ ώρα
Υλικά (για 6 άτομα):
– 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
– 3 σκελίδες σκόρδο
– λίγο ελαιόλαδο
– λίγη φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)
– λίγη φρέσκια μέντα (ψιλοκομμένη)
– αλάτι, πιπέρι
– 3-4 ντομάτες
– 300 γρ. φασόλια (βρασμένα)
– αλουμινόχαρτο
Οδηγίες:
- Ετοιμάζετε πρώτα τις ντομάτες κονφί: τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τα σποράκια τους. Τις τοποθετείτε σε ταψί στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στους 100 βαθμούς για 1 ώρα.
- Κατόπιν κόβετε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε μέσα τα μανιτάρια. Κόβετε το σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα απλώνετε πάνω στα μανιτάρια.
- Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά.
- Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα φτιάχνοντας βαρκούλες και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψάκι με λίγο νερό (προσέχοντας να μη μπει νερό στα μανιτάρια).
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.
- Σερβίρετε τα μανιτάρια μαζί με τις ντομάτες κονφί και τα βρασμένα φασόλια, περιχυμένα με λίγο ελαιόλαδο.