Κοτόπουλο σχάρας με σος από φράουλες και ροδάκινα
Το κοτόπουλο σχάρας γίνεται γκουρμέ με την τέλεια σάλτσα από ροδάκινα και φράουλες. Την ίδια σάλτσα μπορείς να τη σερβίρεις με χοιρινό ή λευκό ψάρι.
Χρόνος προετοιμασίας:22 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:6-8 λεπτά
Υλικά (4 μερίδες):
– 1 μεγάλο λεμόνι
– 3 κουτ. του γλυκού μέλι
– 2 κουτ. του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
– 3 κουτ. του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
– 4 στήθη κοτόπουλου (των 120 γραμμ.) χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα
– 2 φλιτζ. φράουλες κομμένες
– 2 ώριμα, μέτρια ροδάκινα ξεφλουδισμένα, σε κύβους
– 1/4 φλιτζ. κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 1/2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές γλυκές
– 2 κουτ. του γλυκού πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το γκριλ ή τη σχάρα.
- Τρίψε στον τρίφτη τη φλούδα του λεμονιού μέχρι να συγκεντρώσεις 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα και άφησέ το στην άκρη.
- Στύψε τώρα το λεμόνι, μέχρι να βγάλει 4 κουταλιές της σούπας χυμό.
- Σε ρηχό μπολ βάλε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, το σκόρδο, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο, κάλυψε και τις δύο πλευρές με τη μαρινάδα και άφησέ το να μείνει λίγο.
- Σε μεσαίο μπολ, βάλε τις φράουλες, τα ροδάκινα, τα κρεμμύδια, τις γλυκές πιπεριές, τις πιπεριές τσίλι, το ξύσμα λεμονιού, καθώς και το χυμό λεμονιού, το μέλι και το λάδι που περίσσεψαν.
- Βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα την οποία στη συνέχεια θα αφήσεις στην άκρη. Εάν χρησιμοποιήσεις ψησταριά, άλειψε προηγουμένως στη σχάρα της λίγο λάδι. Εάν προτιμήσεις το φούρνο, βάλε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό σκεύος και τοποθέτησε τη σχάρα 10 εκατοστά κάτω από το γκριλ.
- Ψήσε κάθε πλευρά 2-3 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο φαγητού που έχεις βάλει στο πιο χοντρό μέρος του κρέατος να δείξει 65οC.
- Μοίρασε το κοτόπουλο και τη σάλτσα σε 4 πιάτα και σέρβιρε.