Φακές με κάρι και πατάτες


Φακές με κάρι και πατάτες
Οι κλασικές φακές, με τη γεύση του κάρι να τις μεταμορφώνει ξαφνιάζοντας τον ουρανίσκο μας.

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:45-50 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

250 γραμ. φακές (ψιλές)
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 καρότο (τριμμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
1 κουταλάκι γλυκού κάρι
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (ζεστό)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2 πατάτες μεγάλες (σε κύβους)
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε τις φακές και τις βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη και αρκετό νερό για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε, πετάτε τη δάφνη και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι ελαφρά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το καρότο, το σκόρδο, τις πατάτες, τις φακές και το κάρι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό των λαχανικών. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι φακές και οι πατάτες και να μείνει με τη σάλτσα του.
  • Αφού κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πασπαλίζετε το φαγητό με το μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό σε βαθιά πιάτα ή σε μπολ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...