Συγκατοίκηση και συμβίωση εν όψει; Έτσι, θα πετύχουν!
Αν το θέμα συγκατοίκηση και συμβίωση είναι το κυρίαρχο στη σχέση σας, τότε αυτές οι απλές συμβουλές είναι αυτό που χρειάζεσαι. Κάποια πράγματα ίσως να σου φανούν αυτονόητα, αλλά αν και ακούγονται έτσι, δυστυχώς στην πράξη δεν εφαρμόζονται τόσο εύκολα. Για παράδειγμα, μπορεί εσένα να σου φαίνεται αυτονόητο ότι το σπίτι θα έχει μία άνετη κουζίνα, αλλά για το σύντροφό σου η κουζίνα θα μπορούσε απλώς να είναι μία μικρή γωνιά στην άκρη του καθιστικού. Ή εκείνος να θεωρεί αυτονόητο ότι εσύ θα αναλάβεις το πλύσιμο και το σιδέρωμα, ενώ εσύ δε θες να ξέρεις ούτε που θα βάλετε το πλυντήριο. Όταν υπάρχουν δύο άνθρωποι λοιπόν, τα «αυτονόητα» μπορεί να είναι διαφορετικά. Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, η τέλεια συγκατοίκηση μπορεί να επιτευχθεί. Καλύτερα να διαβάστε τις ακόλουθες συμβουλές για επιτυχία σε συγκατοίκηση και συμβίωση μαζί με τον αγαπημένο σου.
- Σιγουρευτείτε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μείνετε μαζί
Αν γνωριστήκατε την περασμένη εβδομάδα, τότε η ιδέα να αφήσει κάποιος το σπίτι του και να πάει να μείνει με τον άλλο δε φαίνεται να η σωστή (αν και υπάρχουν περιπτώσεις που έχει συμβεί και έχει πετύχει!). Πριν την τελική απόφαση να συμβιώσετε καλό είναι να έχετε πάει μαζί διακοπές, να έχετε περάσει αρκετά σαββατοκύριακα ή τριήμερα ο ένας στο σπίτι του άλλου και να έχετε κάνει μικρές πρόβες στον επιμερισμό των ευθυνών και των υποχρεώσεων που θα προκύπτουν (π.χ. ψώνια, καθάρισμα, μαγείρεμα, λογαριασμοί…). Όταν η συμβίωση εξακολουθεί να αποτελεί κοινή σας επιθυμία μετά από αυτά τα τεστ μπορείτε να ετοιμάζεστε για μετακόμιση.
- Διαλέξτε μαζί το σπίτι σας
Ίσως εσύ να ονειρεύεσαι να ζεις στην ησυχία ενός πράσινου περιβάλλοντος μακριά από το κέντρο κι εκείνος να το αποκαλεί αυτό απομόνωση. Στο στάδιο της επιλογής κατοικίας είναι πολύ εύκολο να προκληθούν εντάσεις αφού το θέμα αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ζήτημα του ελέγχου ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν υπάρχουν διαφορετικές επιθυμίες, τότε τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο διάλογος και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις. Είναι λάθος να πάρει κάποιος μόνος του το «βάρος» αυτής της απόφασης, καθώς αυτό θα αποτελεί πάντα αιτία για καβγά και κριτική από τον άλλο. Και κάτι που πρέπει να θυμάστε: η συμβίωση δεν απαιτεί να υπάρχει ένας αρχηγός.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.