7 εκνευριστικά λάθη που κάνεις με το κινητό σου!

shutterstock_163312268

Τα λάθη που κάνεις με το κινητό σου μπορεί να είναι τόσο συχνά ή συνηθισμένα που να μην καταλαβαίνεις καν ότι είναι λάθη. Όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: είναι απίστευτα εκνευριστικά. Δες ποια είναι για να μάθεις τι θα ήταν καλό να αλλάξεις στη συμπεριφορά σου αν δε θες να λένε «όχι πάλι» κάθε φορά που βλέπουν το νούμερό σου!

Σίγουρα σε έχει ενοχλήσει το κινητό κάποιου που χτυπάει την πλέον ακατάλληλη στιγμή μέσα στον κινηματογράφο ή στο θέατρο, μόνο και μόνο επειδή ο κάτοχός του δεν το θεώρησε απαραίτητο να το απενεργοποιήσει… Ή ίσως σου έχει τύχει να είσαι με μια φίλη ή με τον καλό σου κι εκείνοι να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στον συνομιλητή τους στο τηλέφωνο ή στο facebookακυρώνοντάς έτσι τη δική σου παρουσία. Η αθέλητη επικοινωνία, από την άλλη πλευρά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κακά της τεχνολογικής εξέλιξης: σκέψου πόσα ανεπιθύμητα e-mail έχεις λάβει για το Βιάγκρα, αλλά και το πώς καμιά φορά εκνευρίζεσαι γιατί μερικοί υποθέτουν ότι η ανταλλαγή e-mail σημαίνει αυτόματα ότι είστε και «κολλητοί» φίλοι και μπορούν να σου στέλνουν ανάρμοστα e-mail όποτε τους κατέβει. Το ίδιο ισχύει και με τα μηνύματα, απέναντι στα οποία είμαστε ανυπεράσπιστοι: στην τηλεφωνική κλήση έχουμε την ελευθερία να μην απαντήσουμε, το μήνυμα όμως και το διαβάζουμε -γιατί δεν ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, καθώς πολλοί πλέον επικοινωνούν για σημαντικά ζητήματα μέσω SMS- και δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι το λάβαμε…

Μήπως όμως κάποιες φορές αντί να είσαι αυτή που εκνευρίζεται γίνεσαι αυτή που εκνευρίζει τους άλλους; Διάβασε το νέο techno-savoirvivreγια να διορθώσεις τα λάθη που κάνεις με το κινητό σου και να ξαναθυμηθείς τη σωστή συμπεριφορά που προϋποθέτει το σεβασμό της ελευθερίας και της ησυχίας των άλλων.

Διόρθωσε τα λάθη που κάνεις με το κινητό σου με το νέο techno-savoir vivre 

– Μη στέλνεις e-mail ή μηνύματα στο κινητό όταν πρόκειται να μιλήσεις για σημαντικά θέματα της ζωής σου ή να λύσεις κάποια σοβαρή παρεξήγηση.

– Μην προωθείς συνέχεια mail με αστεία ή βίντεο σε φίλους και γνωστούς -ποιος σου είπε ότι τους αρέσει να τα λαμβάνουν;- και ενημέρωσε αυτούς που σου στέλνουν ότι δεν ενδιαφέρεσαι να λαμβάνεις νέα.

– Όταν μετακινείσαι, καλύτερα να χρησιμοποιείς το κινητό σου για κάποια ανάγκη, κάτι επείγον ή να ειδοποιήσεις ότι θα καθυστερήσεις σε μια συνάντηση. Δεν είναι ανάγκη να μάθουν όλοι στο μετρό ποια ατάκα χρησιμοποίησε ο φίλος της «κολλητής» σου όταν της ζήτησε να χωρίσουν.

– Να απενεργοποιείς το κινητό σου όταν έχεις συνάντηση με κάποιον, ειδικά όταν είσαι για φαγητό ή ποτό. Όσοι μιλούν στο τηλέφωνο ενώ οι άλλοι τρώνε ή πίνουν είναι ασυγχώρητοι.

– Εάν είσαι με κάποιον και περιμένεις ένα επείγον τηλεφώνημα, ρώτησέ τον αν τον πειράζει να αφήσεις το κινητό σου ανοιχτό. Καλό είναι να ζητάς την άδεια, όπως και για το κάπνισμα.

– Η χρήση συντομογραφιών όταν πληκτρολογείς μήνυμα στο κινητό δικαιολογείται, γιατί ο αριθμός των χαρακτήρων που χωρά η οθόνη είναι συγκεκριμένος. Όταν, όμως, αποστέλλεις e-mail, δεν έχεις δικαιολογία και πρέπει να γράφεις καθαρά αυτό που εννοείς.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...