Έχεις συνέντευξη για δουλειά; 6 σημεία κλειδιά!

synentefksi-gia-douleia
Η συνέντευξη για δουλειά κλείστηκε αφού το βιογραφικό σου πέρασε τον πρώτο… σκόπελο και σου τηλεφώνησαν. Είσαι σε πολύ καλό δρόμο και σίγουρα έχεις ελπίδες να πάρεις τη θέση, αλλά καλό είναι να έχεις στο νου σου μερικά “μυστικά” σχετικά με την πρώτη συνέντευξη για δουλειά που θα αυξήσουν τις πιθανότητές σου.

  • Η ακρίβεια μετράει. Είναι σημαντικό να φτάσεις στην ώρα σου στο ραντεβού για την πρώτη συνέντευξη για δουλειά, ή ακόμη καλύτερα να φτάσεις και μερικά λεπτά νωρίτερα. Σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει, πόσο μάλλον στον υποψήφιο εργοδότη σου. Εκτός αυτού όμως η συνέπεια δείχνει επαγγελματισμό.
  • Πρόσεξε ιδιαίτερα την εμφάνισή σου. Είναι σημαντικό να είσαι καλοντυμένη, καθαρή και περιποιημένη χωρίς όμως ακρότητες. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία είναι το προκλητικό ντύσιμο και το κραυγαλέο μακιγιάζ γιατί σίγουρα δεν θέλεις να δώσεις λάθος εντύπωση. Αν δεν γνωρίζεις το dress code της επιχείρησης, κράτα χαμηλό προφίλ: μια πένσιλ αλλά όχι υπερβολικά στενή φούστα ή ένα απλό παντελόνι και μια κλασική μπλούζα ή πουκάμισο είναι ασφαλής επιλογές για την πρώτη συνέντευξη για δουλειά. Αν θέλεις να δώσεις χαρακτήρα στην εμφάνισή σου προτίμησε να φορέσεις ένα ωραίο δαχτυλίδι ή ένα κόσμημα στο λαιμό – αλλά όχι περισσότερα!
  • Μην αφήνεις το άγχος να σε καταβάλει: η πρώτη συνέντευξη για δουλειά είναι απλά μια συζήτηση κι όχι ανάκριση! Συστήσου με αυτοπεποίθηση, ανάφερε το όνομά σου καθαρά, χαμογέλα και σφίξε εγκάρδια το χέρι του συνομιλητή σου. Κανείς δεν εκτιμά μια χαλαρή και άνευρη χειραψία.
  • Άκου καλά την ερώτηση που σου κάνει ο συνομιλητής σου και μη βιαστείς να απαντήσεις προτού την ολοκληρώσει. Προσπάθησε να απαντάς πάντα με σαφήνεια και καθαρή φωνή, κοιτώντας τον συνομιλητή σου στα μάτια.
  • Καλό είναι να έχεις προετοιμάσει κάποιες ερωτήσεις, ώστε όταν έρθει η σειρά σου να είστε έτοιμες για τις απορίες που ενδεχομένως έχεις. Μην διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε έχει σχέση με τη θέση που σε ενδιαφέρει. Οι εύστοχες ερωτήσεις θα αποδείξουν και τις γνώσεις που σε κάνουν ιδανική υποψήφια για αυτή τη θέση!
  • Ενημερώσου για το προφίλ της εταιρίας. Μια περιήγηση στο Ίντερνετ μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για την εταιρία και να σχηματίσετε μια εικόνα για το πώς κινείται η εταιρία στην αγορά και ποιοί είναι οι ανταγωνιστές της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...