Με τι θα άλλαζες μία αύξηση στη δουλειά;

afksisi-sti-douleia
Θα σε ικανοποιούσε μια αύξηση στη δουλειά, αν το αφεντικό σου ήταν άθλιο και οι δουλειές που σου ανέθετε πάρα πολλές και πολύ βαρετές; Μάλλον όχι. Πολλές φορές, τα μη υλικά πράγματα, όπως ένας καλός προϊστάμενος που σε υποστηρίζει, έχουν σημαντικότερη αξία από τα χρήματα, σύμφωνα με τον John Halliwell, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια, στον Καναδά. Ο ίδιος προσδιόρισε τους παράγοντες που μπορούν να προσφέρουν σε έναν εργαζόμενο την ίδια χαρά με αυτήν ενός μεγάλου μισθού. Για δες, μήπως τελικά ήδη αμείβεσαι όσο καλά θα ήθελες; 

Ένα τέλειο αφεντικό ισούται με 1.000% αύξηση!

Η αύξηση αυτή ίσως σου φαίνεται υπερβολική, αλλά «ο προϊστάμενός σου είναι ο φύλακας της καριέρας σου» σημειώνει η Cynthia Shapiro, συγγραφέας του βιβλίου Corporate Confidential: 50 Secrets Your Company Doesn’t Need to Know (Εταιρικό Εμπιστευτικό: 50 μυστικά που η εταιρεία σου δε χρειάζεται να ξέρει). Εάν τον εμπιστεύεσαι, αν σε βοηθά να εξελιχθείς, να βρίσκει τρόπους να σε κάνει καλύτερη, αν σε υποστηρίζει, τότε σίγουρα θα μένεις στη δουλειά του και θα προσπαθείς πολύ, ακόμα κι αν δεν μπορεί να σου δώσει τα χρήματα που θα ήθελες.  

Η ποικιλία στη δουλειά ισούται με 300% αύξηση!

«Όταν είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εύρος δραστηριοτήτων κάθε μέρα, νιώθουμε πως έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό» γράφει η Cynthia Shapiro. Θέλεις να διευρύνεις τις ευθύνες σου; Το αφεντικό σου ίσως το δει ως υπερβολική φιλοδοξία αν ζητήσεις περισσότερες ευθύνες αμέσως. Μπορείς αντί για αυτό, να προσφερθείς για την ανάληψη μιας δουλειάς που εκείνος/η δε θέλει να κάνει. Έτσι, θα καταλάβει πως είσαι έτοιμη για περισσότερα. Όσο για εσένα, η δυνατότητα να δοκιμάζεσαι, να μαθαίνεις και να προχωράς μπορεί να συγκριθεί με την ικανοποίηση που θα έπαιρνες από μια αύξηση στη δουλειά σου. 

Οι απαιτήσεις σε λογικές προθεσμίες ισούνται με 60% αύξηση!

«Είναι πολύ σημαντικό να βρεις μια εταιρεία που σε υποστηρίζει, είτε δουλεύεις γρήγορα είτε μεθοδικά» επισημαίνει η Cynthia Shapiro. Εάν είσαι πνιγμένη, ζήτησε βοήθεια για να θέσεις προτεραιότητες, καθώς «έτσι θα θυμίσεις στο αφεντικό σου ότι προσπαθείς να κάνεις πολλά πράγματα». Δοκίμασε να πεις «Μπορώ να έχω έτοιμο το υπόμνημα τη Δευτέρα, αλλά θα μου άρεσε να είχα μία ακόμη μέρα για να το επεξεργαστώ καλύτερα». Το αφεντικό σου θα έχει την τελευταία λέξη και θα εκτιμήσει το γεγονός ότι τον προειδοποίησες έγκαιρα. Να είσαι σίγουρη ότι μια αύξηση στη δουλειά δεν είναι σημαντικότερη από το αίσθημα ασφάλειας που σου παρέχει ένας εργοδότης, όταν σου αναγνωρίζει το δικαίωμα να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...