5 Τρόποι για να καθαρίσετε λεκέδες από το χαλί σας

Τα χαλιά μας πέρα από διακόσμηση του σπιτιού μας, τους χειμερινούς μήνες, είναι και η ζεστασιά που χρειαζόμαστε όλοι στο σπίτι μας. Όταν λοιπόν δημιουργείται ένας λεκές σε αυτό, πέραν από στενοχώρια που μας προκαλεί μια τέτοια κατάσταση, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Κρασί

Έπεσε κόκκινο κρασί πάνω στο χαλί; Μην πανικοβληθείτε. Ρίξτε αμέσως λευκό κρασί πάνω στον λεκέ για να φύγει το χρώμα. Στη συνέχεια καθαρίστε το σημείο με κρύο νερό και ένα σφουγγάρι. Συνεχίστε ρίχνοντας αλάτι πάνω στον λεκέ και αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά. Σκουπίστε το αλάτι και το χαλί σας θα είναι σαν καινούριο.

Λάδι

Καθαρίστε λεκέδες από  λάδι βάζοντας κρέμα ξυρίσματος στον λεκέ. Απλώστε καλά την κρέμα για να απορριφθεί και μετά καθαρίστε την με ένα σφουγγαράκι. Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να καθαρίσει και λεκέδες από χυμούς με τον ίδιο τρόπο.

Τσάι ή καφέ

Η μπύρα μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από τσάι ή καφέ. Ρίξτε λίγη μπύρα στον λεκέ και αφήστε την.  Επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί τρίβοντάς το με ένα καθαρό πανί.

Εμετός

Αν έχετε μωρά ή γενικότερα παιδιά, αυτό το φαινόμενο είναι συχνό. Μην πανικοβάλλεστε, τρίψτε το λεκέ, για να απορροφηθεί το μεγαλύτερο  μέρος του λεκέ και στη συνέχεια βάλτε μαγειρική σόδα και πιέστε την στο σημείο του λεκέ. Αφήστε την να στεγνώσει τελείως και μετά σκουπίστε την.

Διάφοροι λεκέδες

Το ξίδι μπορεί να εξαφανίσει ένα σωρό διαφορετικούς λεκέδες .Φτιάξτε ένα μείγμα από 1/2 ξίδι και 2κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Αφήστε το μείγμα πάνω στον λεκέ να στεγνώσει και μετά σκουπίστε.

Είμαι η Niki και σας εύχομαι καλό καθάρισμα.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...