6 ασκήσεις για την πλάτη και γίνεται σέξι!

askiseis-plati

Αυτές οι στοχευμένες ασκήσεις για την πλάτη θα επιβεβαιώσουν πολύ σύντομα τη φήμη της ως ένα από τα εξαιρετικά σέξι σημεία του γυναικείου σώματος. Σμίλεψε την πλάτη σου λοιπόν, ακριβώς όπως κάνει η Kate Walsh, πρωταγωνίστρια του Private Practice, με τη βοήθεια της trainer Juliet Kaskaς. Και το καλύτερο; Αυτές οι ασκήσεις για την πλάτη θα σε ανακουφίσουν και από τον πόνο της μέσης. Πριν ξεκινήσεις φρόντισε να έχεις κοντά σου μια χαμηλή καρέκλα, έναν επίπεδο πάγκο (ή κάτι αντίστοιχο και ένα λάστιχο αντίστασης με λαβές.

Κάνε δύο σετ επαναλήψεων για κάθε άσκηση, μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα με ανάπαυση ενδιάμεσα.

Αλεξιπτωτιστήςaleksiptotistis

Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα χέρια τεντωμένα μπροστά σου. Σήκωσε το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σου από το έδαφος καθώς λυγίζεις τα γόνατα ενώνοντας τις ωμοπλάτες (βλ. εικόνα). Μείνε στη θέση αυτή κι ένωσε τις φτέρνες 10 φορές. Επέστρεψε στην αρχική θέση κι επανάλαβε τέσσερις φορές.

Στροφή κορμού με λάστιχο αντίστασηςstrofi-kormou-me-lastixo

Κράτησε το λάστιχο αντίστασης στο ύψος του στήθους. Πιάσε τις δύο λαβές και τέντωσε τα χέρια μπροστά σου με τις παλάμες προς τα μέσα. Στάσου με τα πόδια στο άνοιγμα των γοφών. Τράβηξε το δεξί χέρι στη μέση και διατηρώντας τις θέσεις των χεριών, στρίψε τον κορμό δεξιά, όπως στην εικόνα. Επέστρεψε στο κέντρο και χαλάρωσε το δεξί χέρι για μία ακόμη επανάληψη. Κάνε 15 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρές και ξανακάνε το σετ.

Διατάσεις χεριών με λάστιχο αντίστασηςdiataseis-xerion-me-lastixo

Κράτησε το λάστιχο από τις λαβές του στο ύψος των ματιών ή και ψηλότερα. Γονάτισε και τέντωσε τα χέρια στο ύψος των ώμων διαγώνια, με τις παλάμες προς τα μέσα. Ένωσε τις ωμοπλάτες ενώ φέρνεις τα χέρια στο στήθος. Μείνε για έναν χρόνο κι έπειτα χαλάρωσε τα χέρια για μία επανάληψη. Κάνε 15 επαναλήψεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...