Site icon Loveyou

6 ασκήσεις για την πλάτη και γίνεται σέξι!

askiseis-plati

Αυτές οι στοχευμένες ασκήσεις για την πλάτη θα επιβεβαιώσουν πολύ σύντομα τη φήμη της ως ένα από τα εξαιρετικά σέξι σημεία του γυναικείου σώματος. Σμίλεψε την πλάτη σου λοιπόν, ακριβώς όπως κάνει η Kate Walsh, πρωταγωνίστρια του Private Practice, με τη βοήθεια της trainer Juliet Kaskaς. Και το καλύτερο; Αυτές οι ασκήσεις για την πλάτη θα σε ανακουφίσουν και από τον πόνο της μέσης. Πριν ξεκινήσεις φρόντισε να έχεις κοντά σου μια χαμηλή καρέκλα, έναν επίπεδο πάγκο (ή κάτι αντίστοιχο και ένα λάστιχο αντίστασης με λαβές.

Κάνε δύο σετ επαναλήψεων για κάθε άσκηση, μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα με ανάπαυση ενδιάμεσα.

Αλεξιπτωτιστής

Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα χέρια τεντωμένα μπροστά σου. Σήκωσε το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σου από το έδαφος καθώς λυγίζεις τα γόνατα ενώνοντας τις ωμοπλάτες (βλ. εικόνα). Μείνε στη θέση αυτή κι ένωσε τις φτέρνες 10 φορές. Επέστρεψε στην αρχική θέση κι επανάλαβε τέσσερις φορές.

Στροφή κορμού με λάστιχο αντίστασης

Κράτησε το λάστιχο αντίστασης στο ύψος του στήθους. Πιάσε τις δύο λαβές και τέντωσε τα χέρια μπροστά σου με τις παλάμες προς τα μέσα. Στάσου με τα πόδια στο άνοιγμα των γοφών. Τράβηξε το δεξί χέρι στη μέση και διατηρώντας τις θέσεις των χεριών, στρίψε τον κορμό δεξιά, όπως στην εικόνα. Επέστρεψε στο κέντρο και χαλάρωσε το δεξί χέρι για μία ακόμη επανάληψη. Κάνε 15 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρές και ξανακάνε το σετ.

Διατάσεις χεριών με λάστιχο αντίστασης

Κράτησε το λάστιχο από τις λαβές του στο ύψος των ματιών ή και ψηλότερα. Γονάτισε και τέντωσε τα χέρια στο ύψος των ώμων διαγώνια, με τις παλάμες προς τα μέσα. Ένωσε τις ωμοπλάτες ενώ φέρνεις τα χέρια στο στήθος. Μείνε για έναν χρόνο κι έπειτα χαλάρωσε τα χέρια για μία επανάληψη. Κάνε 15 επαναλήψεις.

Κάθισμα με στήριξη χεριών

Κάθισε στην άκρη της καρέκλας με τα χέρια μπροστά στην καρέκλα, τα δάχτυλα ευθεία, τα γόνατα λυγισμένα σε 90 μοίρες και τα πόδια ίσια. Χρησιμοποίησε τα χέρια για να σηκωθείς από την καρέκλα. Κρατώντας τα χέρια ίσια, σήκωσε τους ώμους στα αυτιά χαμηλώνοντας τους γλουτούς πιο κάτω από την καρέκλα (βλ. εικόνα). Επέστρεψε στην αρχική θέση για 1 επανάληψη. Κάνε 12 επαναλήψεις.

Μεγάλο σήκωμα V

Ξάπλωσε μπρούμυτα σ’ ένα πάγκο με τη λεκάνη στην άκρη, τα πόδια ενωμένα και τα δάχτυλα στο πάτωμα. Στηρίξου στον πάγκο για ισορροπία. Σήκωσε το κάτω μέρος του σώματος ώσπου να είναι παράλληλο με το έδαφος, άνοιξε τα πόδια σε V, όπως στην εικόνα, κι έπειτα φέρτα πάλι μαζί. Χαμήλωσε στο έδαφος για 1 επανάληψη. Κάνε 15 επαναλήψεις.

Τροχονόμος

Κράτησε το λάστιχο αντίστασης στο ύψος του στήθους. Πιάσε τις δύο λαβές με τα χέρια τεντωμένα μπροστά σου και τις παλάμες προς τα κάτω. Στάσου με τα πόδια στο άνοιγμα των γοφών. Φέρε τα χέρια στο στήθος στρίβοντας τον αριστερό βραχίονα (όπως στην εικόνα) προς τα πάνω και κατεβάζοντάς τον σε παράλληλη θέση. Κάνε την άσκηση από τη δεξιά πλευρά και ολοκλήρωσε 10 επαναλήψεις.

Exit mobile version