Κοιλιακοί θαύμα με τις ασκήσεις γιόγκα της Aniston

askiseis-yoga-aniston

aniston-mandy

Θες τους σμιλεμένους κοιλιακούς της Τζένιφερ Άνιστον; Το μυστικό για  το θεϊκό κορμί της ηθοποιού είναι η  ολιστική προσέγγιση της δασκάλας της γιόγκα Mandy Ingber, η οποία  έχει αποτέλεσμα γιατί χαρίζει ισορροπία ασκώντας τους σπλαχνικούς μυς και κάνοντας  focus στο μυαλό. Απόκτησε επίπεδους κοιλιακούς με τη γιόγκα. Ακολούθησε τις στάσεις και τα μάντρα που συνιστά η Mandy.

Οδηγίες για το πρόγραμμα ασκήσεων για τέλειους κοιλιακούς

Κάνε δύο σετ των 10 επαναλήψεων τρεις φορές την εβδομάδα, προσθέτοντας 40 λεπτά καρδιοαναπνευστικών ασκήσεων τις περισσότερες μέρες. Σύμφωνα με έρευνα, η γυμναστική που αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς είναι βασικής σημασίας για επιτυχημένους κοιλιακούς, καθώς καίει το αποθηκευμένο λίπος που δημιουργεί τα παχάκια.

plagia-sanida-yogaΠλάγια σανίδα
Ξάπλωσε στην αριστερή πλευρά, με τον αριστερό βραχίονα και γοφό στο πάτωμα και τα πόδια ενωμένα. Στηρίξου στο βραχίονα και τα πόδια σου και σήκωσε τους γοφούς σου για να σχηματίσεις μία ευθεία γραμμή με ολόκληρο το σώμα. Τέντωσε το δεξί χέρι ψηλά. Μείνε για 3 χρόνους. Επέστρεψε στην αρχική θέση για 1 επανάληψη. Κάνε 10 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά κι επανάλαβε.

kathisti-strofi-yogaΚαθιστή στροφή
Στάσου με τα πόδια ενωμένα και τα χέρια σε θέση προσευχής. Λύγισε τα γόνατα μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλοι με το έδαφος σαν να καθόσουν σε μια καρέκλα (καθιστή στάση). Στρίψε τον κορμό σου δεξιά τοποθετώντας τον αριστερό αγκώνα έξω από το δεξί γόνατο. Μείνε για 5 χρόνους. Επέστρεψε στην καθιστή στάση. Επανάλαβε στην αριστερή πλευρά για 1 φορά. Κάνε 10 επαναλήψεις.

imiselinos-gonato-yogaΗμισέληνος με κάμψη γονάτου
Από την όρθια θέση, κάνε πίσω κάθισμα με το δεξί πόδι. Έπειτα ίσιωσε το γόνατο καθώς τεντώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι με αντικριστές παλάμες στο άνοιγμα των ώμων (στάση ημισέληνος). Στάσου φέρνοντας το δεξί πόδι στο ύψος του στήθους και χαμηλώνοντας τα χέρια μέχρι ν’ ακουμπήσουν επάνω του. Επέστρεψε στη στάση της ημισελήνου για 1 επανάληψη. Κάνε 10 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά και επανάλαβε.

xamili-varka-yogaΧαμηλή βάρκα
Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια ενωμένα, τα δάχτυλα τεντωμένα και τα χέρια απλωμένα στα πόδια με τις παλάμες αντικριστά στο άνοιγμα των ώμων. Σφίξε τους κοιλιακούς και σήκωσε τους ώμους και τα πόδια σχηματίζοντας μια βάρκα με το σώμα. Μείνε για 5 χρόνους. Φέρε το δεξί γόνατο στο στήθος και κράτησέ το με τα δύο χέρια. Άφησε το δεξί και πιάσε το αριστερό γόνατο. Άφησε το αριστερό γόνατο διατηρώντας τη στάση βάρκα για άλλους 5 χρόνους για 1 επανάληψη. Κάνε 10 επαναλήψεις.

stavroti-sanida-yogaΣταυρωτή σανίδα
Ξεκίνησε σε στάση σανίδας με τους καρπούς κάτω από τους ώμους. Σφίξε τους κοιλιακούς καθώς φέρνεις το δεξί γόνατο στον αριστερό αγκώνα. Μείνε για 3 χρόνους. Επέστρεψε στη στάση σανίδα κι επανάλαβε στην αντίθετη μεριά για 1 φορά. Κάνε 10 επαναλήψεις.

skylos-me-tria-podia-yogaΣκύλος με τρία πόδια
Ξεκίνα σε στάση σκύλου με το κεφάλι κάτω, με τα πόδια και τα χέρια στο έδαφος και τους γλουτούς σηκωμένους. Σήκωσε το δεξί πόδι ψηλά σχηματίζοντας μια ευθεία γραμμή από τον καρπό ως τον αστράγαλο. Άλλαξε σε στάση σανίδα φέρνοντας το δεξί γόνατο προς το μέτωπο. Σπρώξε με το δεξί πόδι για να επιστρέψεις στη δεύτερη θέση (με διάταση του δεξιού ποδιού) για 1 επανάληψη. Κάνε 10 επαναλήψεις αλλάζοντας πλευρά.

anapodos-polemistis-yogaΑνάποδος πολεμιστής
Στάσου με τα πόδια ανοιχτά, το αριστερό πόδι με φορά προς τα έξω και την αριστερή φτέρνα σε γραμμή με την καμάρα του δεξιού ποδιού. Λύγισε το αριστερό γόνατο μέχρι ο μηρός να είναι παράλληλος με το έδαφος. Τέντωσε τα χέρια στο πλάι στο ύψος των ώμων (στάση πολεμιστή 2). Άπλωσε το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι και πίσω σου γλιστρώντας το δεξί χέρι στον μηρό. Αντέστρεψε τις μεριές, στηρίζοντας τον αριστερό αγκώνα στον αριστερό μηρό και απλώνοντας το δεξί χέρι πάνω από το κεφάλι (στάση πλαϊνής γωνίας) για 1 επανάληψη. Κάνε 10 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά και συνέχισε.

koraki-yogaΚοράκι
Από την όρθια θέση, σκύψε μπροστά και τοποθέτησε τις παλάμες στο έδαφος, στο άνοιγμα των ώμων. Στήριξε για αρχή τα γόνατα στο πίσω μέρος των μπράτσων. Σφίξε τους κοιλιακούς και σκύψε μπροστά ισορροπώντας στους τρικέφαλους για όσο χρόνο μπορείς. Επέστρεψε στην αρχική θέση για 1 επανάληψη. Για να κάνεις την άσκηση πιο εύκολη, στήριξε το ένα πόδι στο έδαφος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...