Παέλια θαλασσινών με 400 θερμίδες



paelia-thalassinon-400-thermides
Σε αυτή την παέλια θαλασσινών η γεύση είναι μοναδική καθώς τα θαλασσινά συνδυάζονται με τα ψάρια. Είναι απίστευτα νόστιμο πιάτο! Υπάρχει και η εκδοχή της παέλια που συνδυάζει τα θαλασσινά με κοτόπουλο, αλλά περιέχει περισσότερες θερμίδες. 

Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 30′

Υλικά (για 4 μερίδες)

200 γραμ. φιλέτα λευκών ψαριών (π.χ. μπακαλιάρος, πέρκα, κυπρίνος, γλώσσα)
250 γραμ. μύδια καθαρισμένα (είτε με το κέλυφος είτε μόνο σάρκα)
250 γραμ. βρασμένες γαρίδες, καθαρισμένες αλλά έχοντας αφήσει την ουρά τους
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κουρκούμη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
250 γραμ. κοντόκοκκο ρύζι
50ml λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
500ml ζωμός ψαριών
80 γραμ. καλαμπόκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Σε μια ρηχή κατσαρόλα, ρίξε το λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι, με την πιπεριά και την κουρκούμη.
Πρόσθεσε το ρύζι και τον άνηθο και ανακάτεψε.
Ρίξε το κρασί και το ζωμό ψαριών, σκέπασε την κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσει το φαγητό για 10΄. Ανακάτευε όταν χρειάζεται.
Πρόσθεσε τα ψάρια, τα μύδια και το καλαμπόκι και λίγο ακόμα ζωμό αν χρειάζεται.
Άφησε το φαγητό να βράσει μέχρι τα ψάρια να “σπάνε”.
Πρόσθεσε στην κατσαρόλα και τις γαρίδες, ανακάτεψε καλά και άσ’ τες να πάρουν κι αυτές 2-3 βράσεις.
Σερβίρεις την παέλια θαλασσινών αμέσως.

Κάθε μερίδα έχει 400 θερμίδες.

 Tip
Ο φρέσκος χυμός λεμονιού ταιριάζει πολύ με την παέλια θαλασσινών. Μπορείς να γαρνίρεις την πιατέλα σου με λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.

&nb


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο