Η κρεμ καραμελέ με τυρί γίνεται light!

κρεμ καραμελέ με τυρί

Η κρεμ καραμελέ με τυρί είναι μία παραλλαγή της κλασσικής «κυρίας» της ζαχαροπλαστικής. Η διαφορά της είναι ότι χάρη στο τυρί έχει λιγότερες θερμίδες και απαράμιλλα πλούσια υφή.

Θερμίδες ανά μερίδα: 247

Υλικά

(για 12μερίδες)

 

½ φλ. ζάχαρη

2 κ.σ. νερό

225 γρ. κρέμα τυριού με λίγα λιπαρά

8 μεγάλα αυγά

1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα χωρίς ή με λίγα λιπαρά

1 κουτί γάλα εβαπορέ χωρίς ή με λίγα λιπαρά

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C. Ζέστανε τη ζάχαρη και το νερό σε μικρό σκεύος σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ανακινώντας ελαφρά το τηγάνι (μην ανακατέψεις), για 5-7’ ώσπου το μείγμα να γίνει χρυσαφένιο. Ρίξε αμέσως την καραμέλα μέσα σε μεταλλική φόρμα κέικ 22 εκ. Αν στερεοποιηθεί προτού καλύψει όλη τη βάση, ζέστανε τη φόρμα στον φούρνο και ανακίνησε ώστε να απλωθεί το μείγμα παντού.
  2. Χτύπησε στο μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα την κρέμα τυριού, ώσπου να γίνει απαλή. Πρόσθεσε μέσα τα αυγά, ένα ένα, ώσπου να ομογενοποιηθούν τελείως. Ρίξε το συμπυκνωμένο γάλα, το γάλα εβαπορέ και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίξε με προσοχή το μείγμα μέσα στη φόρμα κέικ (ενδέχεται να ακούσεις να «σπάει» η καραμέλα, αφού η φόρμα θα είναι γεμάτη κρέμα).
  3. Τοποθέτησε τη φόρμα κέικ μέσα σε μεγαλύτερη φόρμα στην οποία θα έχεις ρίξει ζεστό νερό (σε ύψος 2,5 εκ.). Ψήσε για περίπου 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει και να στερεοποιηθεί στις άκρες, ενώ διατηρεί την υφή του ζελέ στο κέντρο. Αν βάλεις μέσα ένα μαχαίρι θα πρέπει να βγει καθαρό.
  4. Μετάφερε τη φόρμα σε μια σχάρα και άφησε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 1 ώρα). Ύστερα σκέπασε και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Για να σερβίρεις, πέρασε ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογύρισε την κρέμα μέσα σε ένα πιάτο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...