Λιγότερα από 50 αγροτικά φωτοβολταϊκά βρίσκονται σε λειτουργία

Λιγότερα από 50 αγροτικά φωτοβολταϊκά βρίσκονται επισήμως σε λειτουργία, παρά το γεγονός ότι οι προσφορές σύνδεσης που έχει δώσει η ΔΕΗ υπολογίζονται σε 5.500.

Στις κυριότερες αιτίες που καθυστερούν τη διαδικασία συγκαταλέγεται η δυσκολία στη λήψη δανείων από τις τράπεζες, τα εμπόδια στις πολεοδομίες, αλλά και η γενικότερη οικονομική συγκυρία.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν μπλοκάρει την πλειονότητα των υποψηφίων επενδυτών, με αποτέλεσμα παρ’ ότι η ΔΕΗ έχει ικανοποιήσει το 90% σχεδόν των αιτημάτων, τα συνδεδεμένα στο σύστημα και εν λειτουργία φωτοβολταϊκά είναι κάτω των 50.

Υπάρχει κίνδυνος ότι λόγω των συγκεκριμένων δυσκολιών, ένας σημαντικός αριθμός αγροτικών φωτοβολταικών που βρίσκονται στη φάση υπογραφής συμβάσεων πώλησης, να μην προλάβουν εντός της 3μηνης προθεσμίας που τους δόθηκε το καλοκαίρι, να καταβάλλουν τα ποσά που απαιτούνται για τα έργα σύνδεσης.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν οι αγρότες δεν καταφέρουν να πληρώσουν, οι συμβάσεις σύνδεσης που έχουν συνάψει με τη ΔΕΗ, παύουν να ισχύουν και οι εγγυητικές επιστολές επιστρέφονται.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου η ΔΕΗ, είχε ανακοινώσει ότι δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να υπογράψουν συμβάσεις σύνδεσης μαζί της, χωρίς την ταυτόχρονη καταβολή των σχετικών δαπανών, αλλά με τη δέσμευση ότι θα το κάνουν εντός 3 μηνών.

Η προθεσμία για την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση λήγει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, όμως μέχρι στιγμής η ανταπόκριση δεν είναι μεγάλη.

πηγή: www.econews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...