Θες όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι; Προετοίμασέ τα!

for your hair

Τα όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι δεν είναι απλός στόχος αν σκεφθείς ότι ο ήλιος, η θάλασσα, το γεμάτο χλώριο νερό και ο αέρας ανήκουν στους πιο δυνατούς εχθρούς τους. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να αφιερώνεις λίγο παραπάνω χρόνο στη φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών σου, ώστε να είναι όμορφα, υγιή και λαμπερά όλο το καλοκαίρι. Αυτό το πρόγραμμα ομορφιάς μαλλιών θα φτιάξει και τη διάθεση σου!

Βούρτσισε τα μαλλιά σου σωστά

Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, χαμήλωσε το φως, κλείσε το φως και άναψε ένα αρωματικό κερί. Διάλεξε δύο βούρτσες φτιαγμένες από φυσικά υλικά. Κράτα μία σε κάθε χέρι, σκύψε μπροστά, γύρισε τα μαλλιά σου ανάποδα και άρχισε να τα βουρτσίζεις μία με το ένα χέρι και μία με το άλλο. Έτσι, θα αεριστούν τα μαλλιά σου και θα τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Σήκωσε το κεφάλι σου, τίναξε τα μαλλιά σου προς τα πίσω και συνέχισε το εναλλάξ βούρτσισμα για μερικές φορές ακόμη. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα έχει απομακρυνθεί από τα μαλλιά σου η σκόνη και τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling, όπως και οι τρίχες που ήταν έτοιμες να «πέσουν». Αφιέρωσε 3 λεπτά κάθε βράδυ για να την επαναλαμβάνεις, πάντα σε στεγνά μαλλιά.

Κάνε μασάζ στο κεφάλι

Το κρανίο απαιτεί τη μεγαλύτερη προσοχή, αφού από εκεί …ρυθμίζεται η υγεία των μαλλιών. Έτσι, αν σκεφθείς ότι το δέρμα και στο κεφάλι «τρέφεται» από το αίμα, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Με το μασάζ μπορεί να ενεργοποιηθεί η μικροκυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια να τονωθεί η μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων που μεταφέρει το αίμα ως το επίπεδο της ρίζας των μαλλιών.

Κάθισε σε μία καρέκλα, ακούμπησε τους αγκώνες σου στο τραπέζι και γύρε το κεφάλι σου ελαφρά μπροστά.

Συγκεντρώσου και φαντάσου ότι το δέρμα στο κεφάλι σου είναι ένα κομμάτι μεταξωτό ύφασμα που θες να το χαϊδέψεις. Με τα δάχτυλα ξεκίνα από πίσω και κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις κατέληγε στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Κάνε το ίδιο στα πλάγια.

Συνέχισε ασκώντας ελαφρές πιέσεις στα πέντε ενεργειακά κέντρα: το σβέρκο, την κορυφή του κεφαλιού, το κούτελο, τους κροτάφους και πίσω από τα αυτιά.

Μπορείς να κάνεις αυτό το μασάζ δύο φορές την εβδομάδα, για περίπου πέντε με δέκα λεπτά σε στεγνά μαλλιά πριν το λούσιμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...