Ταραμοσαλάτα της Αγγελικούλας!

Ταραμοσαλάτα. Το ντιπ που είναι συνδεδεμένο με τη Καθαρά Δευτέρα και αρχή της σαρακοστής. Νόστιμο, γευστικό, αρκεί να έχεις μόνο μια φέτα ψωμί και απλώς την απολαμβάνεις. Βέβαια στη προκυμμένη περίπτωση η λαγάνα έχει τη τιμητική της και ο συνδυασμός είναι φανταστικός.

Υλικά

  • 100γρ.ταραμά (κατά προτίμηση άσπρος, για πιο καθαρή γεύση του ταραμά, χωρίς χρωστικές ουσίες)
  • 1/2κιλό άσπρο ξερό ψωμί
  • 1/2χυμό λεμονιού
  • 200γρ.λάδι ελαφρύ(ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο)
  • 1κρεμμύδι ξερό
  • λίγο νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το κρεμμύδι με το λεμόνι και το ταραμά σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαλακωμένο ψωμί(το έχουμε μουλιάσει σε νερό και το έχουμε στραγγίξει καλά)και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα. Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε λεμόνι, λάδι ή νερό ανάλογα με την αρέσκεια μας και το πήξιμο που θέλουμε.

Είμαι η Niki και η ταραμοσαλάτα μας είναι έτοιμη. Καλή Καθαρή Δευτέρα!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...