Τηγανητές γαρίδες πικάντικες

Τηγανητές γαρίδες πικάντικες

Τηγανητές γαρίδες πικάντικες που μπορούν να γίνουν ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό, αλλά και ένα υπέροχο συνοδευτικό για ρύζι.

Χρόνος προετοιμασίας: 5′
Χρόνος μαγειρέματος: 25′

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γραμμ. γαρίδες μέτριες με το κέλυφος
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένo σχοινόπρασo

Οδηγίες

Ανακάτεψε τις γαρίδες με τη σόδα και 1 φλιτζάνι νερό και άφησέ τες στην άκρη για 15 λεπτά.

Βάλε στη φωτιά μία κατσαρόλα με 3-4 φλιτζάνια νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, κι όταν βράσει, ξέπλυνε τις γαρίδες και ρίξ’ τες στην κατσαρόλα για μισό λεπτό.

Στράγγιξέ τες αμέσως, βάλ’ τες κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν.

Αφού στραγγίσουν πολύ καλά, πασπάλισέ τες με το κορν φλάουρ και τηγάνισέ τες στο λάδι λίγες λίγες κάθε φορά, για να γίνουν τραγανές.

Όταν τις βγάλεις από το τηγάνι, στράγγιξέ τες σε απορροφητικό χαρτί.

Άδειασε το λάδι αφήνοντας 2-3 κουταλιές.

Τηγάνισε τις πιπεριές και, όταν πάρουν χρώμα, ρίξε τις γαρίδες και ανακάτεψε.

Πασπάλισε με τo σχοινόπρασo και σερβίρισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...