Σούπα με λευκά φασόλια και σπανάκι
Αυτή η σούπα με τα λευκά φασόλια και το σπανάκι έχει μια υπέροχα γεμάτη γεύση. Το ένα φλιτζάνι είναι αρκετό για να νιώσεις χορτάτη για ώρες, ενώ οι θερμίδες της είναι χαμηλές.
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
– 1κ.γ. ελαιόλαδο
– ½ μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– ½ φλ. ψιλοκομμένο σέλερυ
– 1 σκελίδα σκόρδο
– ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
– ¼ κ.γ. θυμάρι
– 450 γρ. λευκά φασόλια
– 1 φλ. ζωμό κοτόπουλο χωρίς λίπος
– 1 φλ. ζωμό λαχανικών
– 1 φλ. νερό
– 2 φλ. φύλλα σπανάκι, πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα
– 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Οδηγίες :
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλε το ελαιόλαδο και ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλερυ, το σκόρδο, το πιπέρι και το θυμάρι.
- Σοτάρισε ώσπου τα λαχανικά να γίνουν μαλακά, πρόσθεσε τα φασόλια, τον ζωμό κοτόπουλου και το νερό και σκέπασε το σκεύος. Άφησε να σιγοβράσει για 30’.
- Βάλε την σούπα σε δόσεις μέσα στο μπλέντερ ή το μίξερ και πολτοποίησέ την ώσπου να γίνει βελουτέ.
- Ρίξε την πολτοποιημένη σούπα και το ζωμό λαχανικών πάλι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού κι άφησέ τη να σιγοβράσει για άλλα 10’ ώσπου να μαραθεί και το σπανάκι. (Ενδέχεται να χρειαστεί να συμπληρώσεις λίγο από το νερό που εξατμίστηκε).