Σουβλάκια με γεύσης ανατολής
Τα μοσχαρίσια σουβλάκια μαριναρισμένα στη σος με τη σόγια, το μέλι, το σημαμέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ αποκτούν μοναδική γεύση. Δοκίμασε τα!
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:7 λεπτάΥλικά (4 μερίδες):
– 450 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο (πάχους περίπου 2,5 εκ.) και κομμένο εγκάρσια σε λωρίδες πάχους 1/2 εκ.
– 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα
– ξύλινα καλαμάκια
– 1/4 φλιτζ. σόγια σος
– 1 κ.γ. μέλι
– 2 κ.γ. σησαμέλαιο
– 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
– 1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
– 1 κουταλιά σουσάμι
– 1 φλιτζ. αναποφλοίωτο ρύζι
– 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
– αλάτι και πιπέρι (μαύρο)
– 1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
Οδηγίες :
- Αλείφεις με λίγο λάδι την ψησταριά και προθερμαίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τυλίγεις σφιχτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φιλετάκια (περίπου 3 λωρίδες ανά κρεμμυδάκι), τα περνάς σε μικρές μεταλλικές σούβλες και στερεώνεις το κάθε κομμάτι με ένα ξύλινο καλαμάκι.
- Σε μικρό μπολ χτυπάς τη σόγια σος, το μέλι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο σε σκόνη και το τριμμένο τζίντζερ. Χρησιμοποιείς 3 κουταλιές από το μείγμα για να αλείψεις τα σουβλάκια. Την υπόλοιπη σος θα τη χρησιμοποιήσεις αργότερα ως ντιπ.
- Ψήνεις τα σουβλάκια για 5 λεπτά. Πασπαλίζεις με σουσάμι και τα ψήνεις για 2 λεπτά ακόμη γυρίζοντάς τα κάθε 10 δευτερόλεπτα, μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά και το σουσάμι να αποκτήσει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Στο μεταξύ, ανακατεύεις το ρύζι με την κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά και το βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύεις το κόλιαντρο με τη σος που έχει περισσέψει. Τη σερβίρεις ως ντιπ μαζί με τα σουβλάκια και συνοδεύεις με το ρύζι.