Mελιτζάνες με πιπεριές και γιαούρτι
Η νοστιμιά και η γλύκα της μελιτζάνας και της πιπεριάς, μαζί με τη δροσιά του γιαουρτιού, φτιάχνουν ένα λαδερό ανεπανάληπτο!
Χρόνος προετοιμασίας:45-50 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:40-45 λεπτά
Υλικά (για 4-6 άτομα):
– 3-4 μελιτζάνες φλάσκες
– 3-4 κόκκινες πιπεριές (γλυκές)
– 2 ντοματάκια λιαστά (ψιλοκομμένα)
– 3-4 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
– 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
– 3-4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
– ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
– λίγη ζάχαρη
– 250 γραμ. γιαούρτι σακούλας
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Οδηγίες:
- Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. Βάζετε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις 2-3 σκελίδες σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
- Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μείνει με το λάδι της.
- Ξεπλένετε τις μελιτζάνες, τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι μαζί με τις πιπεριές, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν από το λάδι τους.
- Βάζετε το γιαούρτι σε μπολ και το ανακατεύετε με την τελευταία σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αλάτι.
- Σερβίρετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε πιατέλα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με το γιαούρτι.