Μακαρονάκι με τυρί – η αγαπημένη συνταγή έγινε υγιεινή

Μακαρονάκι με τυρί - η αγαπημένη συνταγή έγινε υγιεινή

Μακαρονάκι με τυρί – η αγαπημένη συνταγή έγινε υγιεινή
Αυτό το πιάτο είναι πιο υγιεινό με γάλα χαμηλών λιπαρών και αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά ολικής αλέσεως και τυριά με λίγα λιπαρά.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά για 6 μερίδες

2 φλιτζάνια κοντά ζυμαρικά ολικής αλέσεως
1 ½ φλιτζάνι γάλα 1%
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας corn flour
1 ¾ φλιτζανιού τριμμένο τυρί που λιώνει με χαμηλά λιπαρά
1 ¾ φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ χαμηλά λιπαρά
½ κουταλάκι αλάτι
Προαιρετικά: ½ κουταλάκι σκόνη μουστάρδας και μια πρέζα πιπέρι Καγιέν

Οδηγίες

Βράσε τα ζυμαρικά σε μια βαθιά κατσαρόλα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε τα και βάλτα στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το corn flour με 2 κουταλιές της σούπας γάλα 1% ώσπου να διαλυθεί.
Ρίξε το υπόλοιπο γάλα 1% και το γάλα εβαπορέ στην κατσαρόλα και βάλ’ το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το μείγμα με το γάλα και corn flour, ανακατεύοντας συνέχεια, ώσπου το μείγμα να σιγοβράσει και να γίνει πηχτό. Συνέχισε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα για 1 με 4 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Βγάλτο από τη φωτιά και πρόσθεσε σταδιακά ανακατεύοντας το αλάτι, τα καρυκεύματα και τα τυριά μέχρι αυτά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε τα βρασμένα ζυμαρικά στο μείγμα τυριών ανακατεύοντας πάντα για να βεβαιωθείς ότι κάθε μακαρόνι έχει σκεπαστεί με την κρέμα.
Σερίρισε αμέσως.

Μπορείς επίσης:

Αφού ετοιμάσεις τα μακαρονάκια να τα βάλεις σε ένα ταψί ή πιρέξ -αφού πρώτα το ψεκάσεις με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος- και να τα ψήσεις στο φούρνο στους 170°C για 20 με 30 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στο μείγμα των τυριών. Σε αυτή την περίπτωση άφησε το φαγητό να «κάτσει» για 5 με 10 λεπτά προτού σερβίρεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...