Η σωστή προστασία από τον ήλιο για τα παιδιά

προστασία από τον ήλιο για τα παιδιάΗ σωστή προστασία από τον ήλιο για τα παιδιά είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα υγείας του καλοκαιριού. Μία από τις πιο σημαντικές πληροφορίες για έναν γονιό είναι ότι οι βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία αθροίζονται. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα δεν αναδομείται ποτέ εντελώς μετά από ένα έγκαυμα, αλλά κάθε βλάβη προστίθεται στην προηγούμενη. Επίσης, η εμφάνιση του μελανώματος (η σοβαρότερη μορφή καρκίνου του δέρματος) σχετίζεται με τα εγκαύματα που ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε σωστά την παιδική επιδερμίδα από την όλο και πιο επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Η Λένια Αντωνιάδου, παιδίατρος,  επισημαίνει τους δύο βασικούς κανόνες για τη σωστή προστασία από τον ήλιο για τα παιδιά.

1.  Πουθενά χωρίς αντηλιακό

Ο ήλιος δεν είναι επικίνδυνος μόνο στην παραλία ή την πισίνα, αλλά και στον κήπο, στη βόλτα στην πόλη, στην παιδική χαρά, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι το αντηλιακό είναι η πρώτη του ανάγκη το καλοκαίρι. Φροντίστε, ώστε, μισή ώρα πριν την οποιαδήποτε έκθεση του παιδιού στον ήλιο να εφαρμόζετε στα ακάλυπτα σημεία του σώματός του επαρκή ποσότητα αντηλιακού.

2.  Ποτέ απευθείας έκθεση στον ήλιο τις ώρες αιχμής

Οι μεσημεριανές είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες του ήλιου και ειδικά από τις 10:00 εώς τις 16:00. Το ιδανικό είναι να μη βρίσκονται τα παιδιά στον ήλιο το διάστημα αυτό. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, εκτός από το αντηλιακό φροντίστε να φοράει καπέλο με μεγάλο γείσο ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα (ναι, αφήστε το να κολυμπήσει με το μπουζάκι!).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...