Καμία Ελπίδα τελικά…

Ξημερώνοντας σε μια εφιαλτική μέρα για τους κατοίκους της Αττικής. Τελικά κανένας κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε, παρά τις υποσχέσεις ότι όλοι και όλα είναι σε ετοιμότητα. Μετά από 24 ώρες πάνω από 1000 άτομα βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό. Οικογένειες, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που προσπάθησαν από χθες το πρωί να φτάσουν στα σπίτια τους, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Το μπαλάκι των ευθυνών πέφτει από τον ένα στον άλλο. Αργά χθες το βράδυ ζητήθηκε η βοήθεια του στρατού για να ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού. Είδαμε βέβαια και μεγάλους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας όπως, Μεσογείων, Κατεχάκη, Κιφησίας απροσπέλαστοι λόγω του χιονιού. Ο κόσμος σε μια απίστευτη ταλαιπωρία να μη μπορεί να κάνει τίποτα. Πάνω από τη μισή Αθήνα με διακοπές ρεύματος, η Αθηνών Πατρών, η Αθηνών Λαμίας όπως και πολλά κεντρικά δίκτυα κλειστά.

Το περίεργο είναι ότι οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει μέρες πριν για τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι ακόμα και στο Σύνταγμα θα χρειάζονται αλυσίδες. Τι άλλο θέλατε να ακούσετε για να πιστέψετε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, έως και επικίνδυνα, όπως περίτρανα αποδείχτηκε.


Που είναι ο πρωθυπουργός της χώρας να μιλήσει και τι να πει βέβαια, ότι απέτυχε ακόμα μια φορά, συγνώμη, ότι θα αποζημιώσει τους ανθρώπους για τη ταλαιπωρία; (εδώ γελάμε). Μόλις τελειώσουν όλα θα δοθούν ευθύνες…αυτό θα ακούσουμε. Πάρε εσύ μια ευθύνη, να πάρω και εγώ άλλη μια και πάμε παρακάτω. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το μόνο που να ευχηθούμε είναι σε όλη τη χώρα κουράγιο και υπομονή.

Είμαι η Niki και αυτό που διαπιστώνω με στενοχώρια είναι ότι δεν υπάρχει καμία Ελπίδα σε αυτή τη χώρα…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...