Τέλειο: Μείνε fit όταν δεν υπάρχει χρόνος για άσκηση!

xronos-gia-askisi

Κοιτάζεις την ατζέντα σου και νιώθεις ήδη κουρασμένη. Άρα εκείνη την επίσκεψη στο γυμναστήριο μάλλον δεν θα προλάβεις για πολύ καιρό να την κάνεις. Μην αγχώνεσαι! Όταν δεν υπάρχει χρόνος για άσκηση υπάρχουν άλλοι τρόποι να παραμένεις fit. Δες τους πιο αποτελεσματικούς και διασκεδαστικούς.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ 60’’
Ισορροπία στο βούρτσισμα.
Την επόμενη φορά που θα βουρτσίσεις τα δόντια σου, σήκωσε απλά το δεξί σου πόδι από το έδαφος και ισορρόπησε στο αριστερό πόδι για 30’’. Ύστερα άλλαξε πλευρά. Αυτή η κίνηση θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις συμμετρία, σταθερότητα, ισορροπία και δύναμη στους γοφούς και τα πόδια. Είναι απαραίτητη για κάθε γυναίκα που δεν αποχωρίζεται τα τακούνια της.
Μείνε στο κρεβάτι.
Ξεκίνα τη μέρα σου σε στάση σανίδα ή κάνοντας γονατιστά push ups στο κρεβάτι για 60’’. Όταν εκτελείς αυτές τις ασκήσεις στην ασταθή επιφάνεια του κρεβατιού, εκπαιδεύεις τον εγκέφαλό σου να αντιδρά ταχύτερα διορθώνοντας τη στάση του σώματος ανάλογα με τις συνθήκες. Το κρεβάτι βοηθάει, επίσης, στην ενδυνάμωση των μυών σταθεροποίησης.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ 5’
Χόρεψε!
Το πρωί, βάλε μουσική ενώ ντύνεσαι. Ο χορός είναι ο τέλειος τρόπος για να κάψεις τις περιττές θερμίδες και να βελτιώσεις την κινητικότητα κι ευελιξία των γοφών, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τη μυϊκή και καρδιαγγειακή αντοχή. Τα αγαπημένα σου beats θα κάνουν θαύματα μειώνοντας το στρες και το άγχος και διώχνοντας τη μελαγχολία από τις φθινοπωρινές Δευτέρες. Είδες πως βρίσκεται χρόνος για άσκηση;
Στάσου όρθια.
Μείνε όρθια ενώ κάνεις τα τηλεφωνήματα σου. Η καθιστή στάση για μεγάλα χρονικά διαστήματα αυξάνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου, καρδιοπάθειας, παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2. Μένοντας απλώς όρθια, μπορείς να καταπολεμήσεις πολλούς κινδύνους για την υγεία σου, ενώ παράλληλα διατηρείς τους γοφούς σου σε κίνηση και αποφορτίζεις την ένταση από την περιοχή της μέσης.
Σφίξε εναλλάξ.
Την επόμενη φορά που θα κολλήσεις στην κίνηση, σφίγγε εναλλάξ το στομάχι και τα οπίσθια. Οι συσπάσεις αυτές θα βελτιώσουν τη σταθερότητα και τη δύναμη των σπλαχνικών μυών, συμβάλλοντας στην καύση μερικών θερμίδων. Προσπάθησε να κρατάς κάθε σύσπαση για 10’’ και
να διατηρείς ίσιο το σώμα σου.

Μπορείς να ξεκλέψεις 10’ ή ακόμα και 20’; Τέλεια!! Δες τι μπορείς να κάνεις…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...