Οι απόλυτες ασκήσεις για κοιλιακούς (εγγυημένα)!

koiliakoi-eggyimena

Οι επίπεδοι κοιλιακοί και ανακάλυψη των πιο γρήγορων και έξυπνων ασκήσεων για την απόκτησή τους έγιναν αντικείμενο μελέτης της  φυσιολόγου της άσκησης Michele Olson. Δοκίμασε αυτό το αποκλειστικό 5 λεπτο  πρόγραμμα ασκήσεων που βασίζονται στις τελευταίες μελέτες της. Απ’ ότι φαίνεται, η έρευνα είναι ικανή να μεταμορφώσει την κοιλιά σου.

Τι έδειξε η μελέτη

Η Michele Olson, Ph.D., (για εμάς είναι απλά η γιατρός των κοιλιακών), πέρασε τρεις μήνες δοκιμάζοντας αυτές τις ασκήσεις και συγκρίνοντάς τες με τις απλές κάμψεις. Το πόρισμά της ήταν ότι προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα –δες τα ποσοστά πιο κάτω – και ολική σύσφιξη. Που βασίστηκε; Στο ότι οποιαδήποτε τριάδα κοιλιακών ανάσκελα / μπρούμυτα ή πλάγια / σε σταθερή κίνηση, εγγυάται μοναδική σύσφιξη. Η τριπλή αυτή επίθεση στοχεύει στους σπλαχνικούς μυς από κάθε γωνία, σαν γλυπτική σώματος 360 μοιρών!

Για τις ασκήσεις αυτές έχεις τρεις επιλογές. Τις περισσότερες μέρες κάνε τις ασκήσεις πριν από το καρδιοαναπνευστικό πρόγραμμα ή τη γυμναστική ενδυνάμωσης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα στρώμα, μια μπάλα ισορροπίας και πέντε λεπτά.

1.     Ρολάρισμα μέχρι πάνωrolarisma

20% πιο αποτελεσματική στην γράμμωση των μπροστινών κοιλιακών.

Ξάπλωσε ανάσκελα με το δεξί πόδι τεντωμένο, το αριστερό γόνατο λυγισμένο (με ίσιο πόδι), το αριστερό χέρι πάνω από το στήθος και το δεξί να κρατάει το άλλο με τον αγκώνα προς τα έξω. Σφίξε τους κοιλιακούς και ρόλαρε πάνω αργά, όπως στην εικόνα. Επέστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 12 επαναλήψεις. Επανάλαβε στην αντίθετη πλευρά.

2.     Πλάγια στροφή κορμούplagia-strofi-kormou

20% πιο αποτελεσματική στο σμίλευμα των πλευρών.

Ξεκίνησε σε πλάγια σανίδα στη δεξιά πλευρά, με το αριστερό πόδι σταυρωτά μπροστά από το δεξί για ισορροπία. Σήκωσε το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι και φέρτο κάτω από το στομάχι στρίβοντας τον κορμό μέχρι να κοιτάς το έδαφος (όπως στην εικόνα). Επέστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 12 επαναλήψεις και συνέχισε στην αντίθετη πλευρά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...