Χοιρινό με πορτοκάλι – μόνο με 300 θερμίδες



xoirino-me-portokali-300-thermides
Για να περιορίσεις τις θερμίδες στη συνταγή χοιρινό με πορτοκάλι, το ιδανικό κομμάτι κρέατος είναι το ψαρονέφρι.
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

 Υλικά (για 4 μερίδες) 

500 γραμ, άπαχο χοιρινό
400 γραμ. σέλινο
200 γραμ. αποξηραμένα βερίκοκα
λίγο φρέσκο ή αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι του καφέ χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
200ml λευκό κρασί
200ml νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Οδηγίες

Προθέρμανε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Κόψε το χοιρινό σε κύβους και βάλ’ το σε μία φαρδιά γάστρα (ή οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι).
Στο ίδιο σκεύος πρόσθεσε το σέλινο σε κομμάτια και τα βερίκοκα.
Κόψε σε λεπτές λωρίδες τη φλούδα μισού πορτοκαλιού και βάλε κι αυτές στο χοιρινό.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το νερό, το χυμό πορτοκάλι, το κρασί και τα μυρωδικά και περίχυσε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη γάστρα.
Σκέπασε το φαγητό και βαλ’το να ψηθεί για 45΄στο φούρνο.
Για να βεβαιωθείς ότι έχει ψηθεί, τρύπησε ένα κομμάτι κρέατος με ένα πιρούνι.
Όταν ψηθεί λοιπόν το φαγητό στράγγισε το ζωμό του και διάλυσε καλά σε αυτό το κορν φλάουρ.
Περίχυσε το φαγητό και ξαναβάλτο στο φούρνο για άλλα 10′-15′. 

Κάθε μερίδα έχει 300 θερμίδες.

 tip
Συνόδευσε το χοιρινό με λαχανικά ή καστανό ρύζι ή κινόα.

 


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο