Ιταλική σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά



σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά

Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά κλείνει μέσα της όλα τα γλυκά αρώματα της Μεσογείου. Δοκίμασέ και πρόσφερέ τη ακόμα και στις φίλες σου που ασπάζονται την χορτοφαγία.

 

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 40’

Υλικά (για 4 μερίδες)

400 γρ. κόκκινες και κίτρινες ντομάτες κερασάκια, κομμένες στη μέση

1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό

2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μαγειρικό λάδι

300 γρ. ζυμαρικά πένες ή βίδες

200 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές σε άλμη, στραγγισμένες, ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

70 γρ. φύλλα ρόκας

1 μεγάλη χούφτα φρέσκων φύλλων βασιλικού, χοντροκομμένα (συν μερικά για γαρνίρισμα)

4 κ.σ. ιταλική σάλτσα χωρίς λιπαρά

Οδηγίες 

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 160°C με αέρα ή 140°C. Βάλε τις ντομάτες σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, ρίξε από πάνω τον αποξηραμένο βασιλικό και τη σκόνη σκόρδου, καρύκευσε με το πιπέρι και ψέκασε με το μαγειρικό λάδι. Ψήσε για 15-20’, ή μέχρι να μαραθούν, κι άφησε να κρυώσουν.
  2. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε, άφησε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό και μετάφερε μέσα σε ένα μπολ σαλάτας.
  3. Πρόσθεσε τις ψητές ντομάτες και τους χυμούς τους, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ρόκα και τον φρέσκο βασιλικό κι ανακάτεψε. Ρίξε το ντρέσινγκ, ανακάτεψε ξανά καλά και σερβίρισε γαρνίροντας με τα ολόκληρα φύλλα βασιλικού.

 Και μία παραλλαγή

Στράγγισε και πρόσθεσε 185 γρ. τόνο κονσέρβας σε νερό μέσα στα λαχανικά στο βήμα 3.


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο