Σαλάτα του Καίσαρα (Caesars)



salata-sizars

Η βάση της σαλάτας του Καίσαρα είναι συνήθως μαρούλι, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο πράσινο φυλλώδες λαχανικό θες.

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος :

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • ½ κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • ¼  κ.γ.σάλτσα Worcestershire
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼  φλ. φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • 8 φλ. χονδροκομμένο μαρούλι
  • ½  φλ. κρουτόν

Οδηγίες

  • Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, ανακάτεψε σε ένα μπολ το ασπράδι αυγού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και το χυμό λεμονιού.
  • Σιγά σιγά πρόσθεσε και το ελαιόλαδο.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Βάλε το μαρούλι σε μπολ ή πιατέλα της επιλογής σου και περίχυσέ το με το ντρέσινγκ.
  • Ολοκλήρωσε τη σαλάτα προσθέτοντας τα κρουτόν.

 


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο