Σαλάτα με ψητά μανιτάρια




Σαλάτα με ψητά μανιτάρια
Αυτή η πράσινη σαλάτα με τα ψητά μανιτάρια του Βαγγέλη Δρίσκα συνοδεύει άψογα τα ψητά σας, αλλά και πιάτα ζυμαρικών. Είναι απλή, αλλά με απίθανη γεύση και άρωμα!Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:15 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
500 γραμ. μανιτάρια πλεβρότους
2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. του γλυκού εστραγκόν
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο δεντρολίβανο
½ ματσάκι μαϊντανός
1 πράσινη σαλάτα
ελαιόλαδο
αλάτι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε τα στρογγυλά μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε τέταρτα ενώ τα πλεβρότους σε λωρίδες και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.
  • Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το δεντρολίβανο.
    Αλατίζετε και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια.
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου.
  • Κόβετε τη σαλάτα σε μικρότερα κομμάτια, ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο και λίγο αλάτι.
  • Σερβίρετε επάνω στη πράσινη σαλάτα τα ψημένα μανιτάρια και περιχύνετε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί

Προαιρετικά: Προσθέστε λίγη πικάντικη γεύση με μια κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα!
Δες κι άλλες συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα στο www.driskas.com


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο