Φτιάξε βερίκοκα ποσέ σε γλυκό κρασί



verikoka

Τα βερίκοκα ποσέ σε γλυκό κρασί συνοδευόμενα από μία μπάλα παγωτό βανίλια είναι ένα επιδόρπιο που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο δύσκολους κριτές!

Χρόνος προετοιμασίας: 5′
Χρόνος μαγειρέματος: 30′

Υλικά (για 6 άτομα)

6 βερίκοκα
400 ml γλυκό κρασί
2 μεγάλα πορτοκάλια
6 μπάλες παγωτό
1 φλιτζάνι ζάχαρη (παραπάνω αν το θες πιο γλυκό)

Οδηγίες 

  1. Πλύνε καλά τα βερίκοκα, κόψ’ τα στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια.
  2. Πέρασε τα κομμάτια σε ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκια (ή σε δύο).
  3. Βάλε τα καλαμάκια σε μία κατσαρόλα, πρόσθεσε το κρασί και τη ζάχαρη.
  4. Βάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και άφησε τα βερίκοκα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμα όταν θα μπορείς να τα βγάλεις πολύ εύκολα από τα καλαμάκια.
  5. Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάλε τα βερίκοκα από τα καλαμάκια.
  6. Ξαναβάλε την κατσαρόλα με το κρασί σε χαμηλή φωτιά.
  7. Ξύσε τη φλούδα των πορτοκαλιών και πρόσθεσε το ξύσμα στο κρασί.
  8. Άσε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί και να γίνει πιο παχύρρευστο.
  9. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, απόσυρε από την φωτιά και άφησέ το να κρυώσει καλά.
  10. Σέρβιρε ένα βερίκοκο με μία μπάλα παγωτό και γαρνίρισε με το σιρόπι. Απόλαυσε το!

Και μία παραλλαγή

Αντί για βερίκοκα ποσέ μπορείς να φτιάξεις ροδάκινα, ακολουθώντας την ίδια συνταγή. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην είναι πολύ άγουρα. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 4 ροδάκινα, αντί για 6, καθώς είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος.

 


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο