Νηστίσιμες πένες με αγκινάρες!



penes-me-agkinares
Οι πένες με αγκινάρες και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι ένα gourmet πιάτο για …κάθε μέρα. Αντί για πράσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπανάκι.

Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 30′

Υλικά (για 4 μερίδες)

30 γραμμ. κουκουνάρια (περίπου ½ φλιτζ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γραμμ. πράσο ψιλοκομμένο
350 γραμμ. καρδιές από αγκινάρες
1-2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο ή λιωμένο
1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
500 γραμμ. πένες
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
καρότο τριμμένο
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα 

Οδηγίες 

Καβούρδισε τα κουκουνάρια σε στεγνό σκεύος σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να βγάλουν το άρωμά τους, ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν. Όταν είναι έτοιμα, βάλε τα στο πλάι.

Τοποθέτησε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά για 2 λεπτά.

Πρόσθεσε το λάδι και τα κρεμμύδια για να σοταριστούν για 5 λεπτά.

Παράλληλα, βράσε νερό για τις πένες.

Πρόσθεσε το αλάτι στα κρεμμύδια και άσε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Πρόσθεσε το πράσο, τις καρδιές από τις αγκινάρες, το σκόρδο και το ζωμό, και δυνάμωσε τη φωτιά έως ότου πάρουν βράση.

Στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.

Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, σούρωσέ τις πένες και ρίξ’ τες μέσα. Πρόσθεσε το τριμμένο καρότο. Ανακάτεψε καλά.

Σέρβιρε τις πένες με αγκινάρες με τριμμένο μαύρο πιπέρι ή κόκκινη πιπεριά και κουκουνάρια. Αν θες τρίψε και λίγη παρμεζάνα.

Θερμίδες (ανά μερίδα): 535


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο