Μανιτάρια πορτσίνι με φασόλια




Μανιτάρια πορτσίνι με φασόλια
Ένα μπελαλίδικο αλλά πεντανόστιμο πιάτο, για τους μυημένους στην τέχνη της κουζίνας.

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:1½ ώρα

Υλικά (για 6 άτομα):

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγη φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)
λίγη φρέσκια μέντα (ψιλοκομμένη)
αλάτι, πιπέρι
3-4 ντομάτες
300 γρ. φασόλια (βρασμένα)
αλουμινόχαρτο

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζετε πρώτα τις ντομάτες κονφί: τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τα σποράκια τους. Τις τοποθετείτε σε ταψί στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στους 100 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Κατόπιν κόβετε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε μέσα τα μανιτάρια. Κόβετε το σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα απλώνετε πάνω στα μανιτάρια.
  • Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά.
  • Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα φτιάχνοντας βαρκούλες και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψάκι με λίγο νερό (προσέχοντας να μη μπει νερό στα μανιτάρια).
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.
  • Σερβίρετε τα μανιτάρια μαζί με τις ντομάτες κονφί και τα βρασμένα φασόλια, περιχυμένα με λίγο ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο