Μπιφτέκια γεμιστά με γκοργκοντζόλα & σος γιαουρτιού




Μπιφτέκια γεμιστά με γκοργκοντζόλα & σος γιαουρτιού
Τα γεμιστά μπιφτέκια είναι κορυφαία επιλογή, αν έχεις βρεθεί τις κλασσικές συνταγές. Χρησιμοποιώντας άπαχο κιμά και γιαούρτι γλυτώνεις πολλές θερμίδες.Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος:10-12 λεπτά
Υλικά (4 μερίδες):
– ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
– ½ κ.γ. αλάτι
– ¼ κ.γ. μαύρο τριμμένο πιπέρι
– 120 γραμμ. γκοργκοντζόλα (ή άλλο μπλε τυρί) κομμένο σε τέσσερα ίσα κομμάτια
– 1 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι
– ¼ φλιτζ. τριμμένο αγγούρι
– 2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
– 1 κ.γ. μουστάρδα
– 1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
-4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής άλεσηςΕκτέλεση:

  • Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύεις τον κιμά με το αλάτι και το πιπέρι και τον πλάθεις σε τέσσερις ίσες μπάλες. Πιέζεις ένα κομμάτι τυρί στο κέντρο κάθε μπάλας μέχρι να καλυφθεί τελείως από τον κιμά και στη συνέχεια πιέζεις τον κιμά, ώστε να φτιάξεις τέσσερα μπιφτέκια πάχους περίπου 2,5 εκ.
  • Ψήνεις τα μπιφτέκια 5′-6′ από την κάθε πλευρά (λιγότερο αν δεν τα θες καλοψημένα).
  • Στο μεταξύ, φτιάχνεις τη σος ανακατεύοντα το γιαούρτι, τον άνιθο, τη μουστάρδα και το σκόρδο σε μικρό μπολ. Κόβεις τα ψωμάκια στη μέση, βάζεις τα μπιφτέκια και γαρνίρεις με δύο κουταλιές σος γιαουρτιού. Σερβίρεις την υπόλοιπη σος ξεχωριστά.
292 θερμίδες το μπιφτέκι

Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο