Στρατηγικός επενδυτής στο Πρόγραμμα Ήλιος

Στρατηγικός επενδυτής θα μπει στο Πρόγραμμα Ήλιος, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα αντιστοιχεί σε μία μετοχή, η οποία θα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.
Το «Πρόγραμμα Ηλιος» θα μπορεί να συνιστά εταιρείες κάθε μορφής, να συνάπτει συμβάσεις παραχώρησης σε τρίτους, να συμμετέχει σε εταιρείες ειδικού σκοπού και σε κοινοπραξίες καθώς και να προβαίνει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την υλοποίηση του προγράμματος «Ηλιος».
Στην εταιρεία θα μπορούν να παραχωρούνται ακίνητα του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ θα μπορεί να συμπράττει με στρατηγικό επενδυτή για την υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής.
Επίσης, η «Πρόγραμμα Ηλιος» είναι η εταιρεία που θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση και θέση σε λειτουργία των σταθμών των θυγατρικών εταιρειών-παραγωγών. Τα έσοδα της εταιρείας, πέραν της κάλυψης των ιδίων αναγκών, θα διοχετεύονται γαι την αποπληρωμή του χρέους της χώρας.
πηγή: www.greenspot.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...