Πατατοσαλάτα με αντζούγιες από τον Γιάννη Λουκάκο
Η πατατοσαλάτα αυτή θα ξαφνιάσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας κυρίως εξαιτίας της γεύσης που δίνουν οι αντζούγιες. Μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως γεύμα σας, ειδικά στο δείπνο.
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:35 λεπτά
Υλικά (για 4 μερίδες):
– 1,3 κιλά πατάτες γαλλικές
– 250 γρ. ελαιόλαδο
– 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
– 90 γρ. χυμός λεμόνι
– 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
– 5 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– 100 γρ. αντζούγιες
– 2 γρ. λεμόνι ξύσμα
– αλάτι
– πιπέριΟδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τοποθετούμε στην φωτιά.
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τις παραβράσουμε και λιώσουν.
- Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι, τις αντζούγιες κομμένες, το μάραθο και το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση ή στα τέσσερα και τις βάζουμε σε μία σαλατιέρα. Περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε στο μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Πηγή: www.yiannislucacos.gr