Πίτσα με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί! Άλλη γεύση
Η πίτσα μπορεί να είναι ελαφρύ γεύμα. Αν αυτό θες, δοκίμασε την παραλλαγή της με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί!
Χρόνος προετοιμασίας:1 ½ ώρα
Χρόνος μαγειρέματος:20 λεπτά
Υλικά (για δύο πίτσες):
– ¼ φλ. ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 2κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμάρι
– 200γρ. τυρί ρικότα (ανθότυρο)
– 125γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
– 375γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρές φουντίτσες
– 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
– 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
– ¼ φλ. φρέσκα κλωνάρια μαϊντανού, δεμένα χαλαρά
Για τη ζύμη της πίτσας:
– 1 ½ φλ. αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1κ.γ. ξερή μαγιά
– 1κ.γ. πολύ ψιλή ζάχαρη
– 1κ.γ. ψιλό αλάτι
– 1κ.σ. ελαιόλαδο
– 1/2 φλ. zεστό νερό (περίπου)
Οδηγίες
- Ανάμειξε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ, σχηματίζοντας μια λακκούβα στο κέντρο.
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το νερό κι ανακάτεψε μέχρι να έχεις μια αφράτη ζύμη.
- Ακούμπησε τη ζύμη πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και δούλεψέ τη για περίπου 10’ ή ώσπου να γίνει μαλακή κι ελαστική.
- Βάλε τη ζύμη μέσα σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, σκέπασέ τη και άφησέ τη να καθίσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Βγάλτη και ξαναδούλεψέ τη πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει μαλακή.
- Άναψε τον φούρνο στους 246°C και βάλε να ζεσταθούν δύο λαδωμένα ταψιά φούρνου ή πίτσας.
- Χώρισε στα δύο τη ζύμη κι άπλωσε το κάθε μισό πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο 15×40εκ. που θα απλώσεις σε κάθε ταψί.
- Ανάμειξε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μισό θυμάρι σε ένα μικρό μπολ κι άλειψε με τα δύο τρίτα του μείγματος τις βάσεις της πίτσας.
- Πρόσθεσε από πάνω τα τυριά, τα μπρόκολα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές κι άλειψε το υπόλοιπο λάδι του μείγματος. Πασπάλισε από πάνω το υπόλοιπο θυμάρι.
- Ψήσε τις πίτσες για περίπου 15’ ή μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις και να γίνουν τραγανές. Μπορείς να τις σερβίρεις πασπαλισμένες με μαϊντανό.