Mπριάμ με φέτα στο τηγάνι
Ένα μπριαμ με ιδιαίτερη νοστιμιά, που απογειώνεται με την προσθήκη της φέτας στο τέλος του μαγειρέματος.
Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπτά
Υλικά (για 6 άτομα):
– 1/2 κιλό κολοκυθάκια
– 1/2 κιλό μελιτζάνες
– 2-3 πιπεριές κόκκινες & πράσινες
– 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
– 150 γραμ. φέτα (τριμμένη)
– 3-4 φρέσκιες ντομάτες
– μάραθο φρέσκο ή βασιλικό (ψιλοκομμένο)
– ελαιόλαδο
– 1 ποτηράκι λευκό κρασί
– αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
- Καθαρίζετε το 1 κρεμμύδι και το τρίβετε ή το ψιλοκόβετε. Πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις ψιλοκόβετε ή τις τρίβετε στον τρίφτη. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, το αλατοπίπερο και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
- Πλένετε τα λαχανικά, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα-λίγα τα λαχανικά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Μεταφέρετε τη σάλτσα σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να πάρουν 1- 2 βράσεις και προσθέτετε το φρέσκο μυρωδικό (μάραθο ή βασιλικό) της επιλογής σας.
- Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο φαγητό την τριμμένη φέτα. Κουνάτε το σκεύος με τα χέρια σας και το αφήνετε για λίγο πάνω στο σβησμένο μάτι.
- Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό σε μερίδες κι αν θέλετε πασπαλίζετε με επιπλέον ψιλοκομμένο μάραθο ή βασιλικό.