Site icon Loveyou

Mπριάμ με φέτα στο τηγάνι


Mπριάμ με φέτα στο τηγάνι
Ένα μπριαμ με ιδιαίτερη νοστιμιά, που απογειώνεται με την προσθήκη της φέτας στο τέλος του μαγειρέματος.

Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπτά

Υλικά (για 6 άτομα):

1/2 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κιλό μελιτζάνες
2-3 πιπεριές κόκκινες & πράσινες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
150 γραμ. φέτα (τριμμένη)
3-4 φρέσκιες ντομάτες
μάραθο φρέσκο ή βασιλικό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε το 1 κρεμμύδι και το τρίβετε ή το ψιλοκόβετε. Πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις ψιλοκόβετε ή τις τρίβετε στον τρίφτη. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, το αλατοπίπερο και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
  • Πλένετε τα λαχανικά, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα-λίγα τα λαχανικά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • Μεταφέρετε τη σάλτσα σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να πάρουν 1- 2 βράσεις και προσθέτετε το φρέσκο μυρωδικό (μάραθο ή βασιλικό) της επιλογής σας.
  • Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο φαγητό την τριμμένη φέτα. Κουνάτε το σκεύος με τα χέρια σας και το αφήνετε για λίγο πάνω στο σβησμένο μάτι.
  • Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό σε μερίδες κι αν θέλετε πασπαλίζετε με επιπλέον ψιλοκομμένο μάραθο ή βασιλικό.
Exit mobile version