Αποτρίχωση: Κερί, κρέμα, ξυραφάκι ή laser;

apotrixosi-xalaoua
Η αποτρίχωση έχει απασχολήσει (και ενδεχομένως απασχολεί) όλες τις γυναίκες του πλανήτη. Όλες γνωρίζουμε ότι το να διατηρούμε συγκεκριμένα σημεία του σώματος χωρίς τρίχες δεν είναι πάντα παιχνιδάκι μιας και όλες οι μέθοδοι αποτρίχωσης κρύβουν το ενδεχόμενο προβλημάτων όπως κοψίματα, σπυράκια, εσωτερικές τρίχες και γενική δυσφορία. Ρίξε μια ματιά σους κυριότερους τρόπους αποτρίχωσης και στο κατά πόσο είναι επώδυνοι, περίπλοκοι, ακριβοί, συμφέροντες και με διάρκεια.

Αποτρίχωση με κερί και χαλάουα

Το κερί και η χαλάουα είναι από τις παλαιότερες και πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης. Και τα δύο τοποθετούνται στην περιοχή με την τριχοφυϊα και μόλις κρυώσουν απομακρύνονται με αντίθετη φορά προς τις στην τρίχες, τραβώντας τες από τη ρίζα.

Ενδείκνυται για: Πόδια, μασχάλες και την περιοχή του μπικίνι, και συνιστάται για όσες έχουν τραχιές, σκουρόχρωμες τρίχες. Σήμερα, εκτός από τα κλασικά προϊόντα, μπορείς να βρεις ταινίες με κρύο κερί, σε διάφορα μεγέθη, οι οποίες είναι εύκολες στη χρήση και μπορούν να εφαρμοστούν σε πρόσωπο και σώμα.

Υπέρ: Απομακρύνουν τις τρίχες από τη ρίζα προσωρινά για περίπου τρεις εβδομάδες ως τέσσερις εβδομάδες αφήνοντας το δέρμα λείο. Οι τρίχες, όταν εμφανίζονται ξανά, είναι αρκετά πιο μαλακές και αδύναμες. Με συχνή επανάληψη αυτών των μεθόδων η τριχοφυΐα αραιώνει σημαντικά.

Κατά: Για να είναι αποτελεσματικό το κερί πρέπει να έχουν φυτρώσει οι τρίχες, καθώς χρειάζεται τουλάχιστον ½ εκ. για να κολλήσει επάνω τους. Η διαδικασία μπορεί να είναι κάπως επώδυνη καθώς η τρίχα ξεριζώνεται εντελώς αλλά με τον καιρό γίνεται πιο υποφερτή. Οι μέθοδοι αυτές, ειδικά η χαλάουα, απαιτούν αρκετή δεξιοτεχνία και προσοχή.

Tip: Μην καταναλώνεις αλκοόλ πριν κάνεις χαλάουα, λέει η Νοέμι Γκρούπενμαγκερ, ιδρύτρια και CEO των Uni K Wax Centers. «Μερικοί πιστεύουν ότι αν πιουν αλκοόλ θα μειώσουν τον πόνο, αλλά το αλκοόλ κλείνει τους πόρους κάνοντας τη διαδικασία πολύ πιο επίπονη». Διεγερτικά όπως ο καφές μπορούν επίσης να αυξήσουν την ευαισθησία.

Ξυραφάκι το παραδοσιακό

Το ξύρισμα απομακρύνει τις τρίχες από την επιφάνεια του δέρματος κόβοντάς τες με μία λεπίδα.

Ενδείκνυται για: Πόδια, μασχάλες και όσες έχουν λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες.  

Υπέρ: Ανέξοδο, ανώδυνο, γρήγορο και εύκολο, ενώ οι κρέμες ξυρίσματος ενυδατώνουν το δέρμα διατηρώντας το απαλό.

Κατά: Οι τρίχες ξαναφυτρώνουν γρήγορα και αφού κόβονται στην επιφάνεια, όταν ξαναμεγαλώσουν είναι  τραχιές – χωρίς τελείωμα – κάτι που τις κάνει να φαίνονται πιο χοντρές. Το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, σπυράκια και κοψίματα. Τα συμβατικά ξυραφάκια μπορούν να δημιουργήσουν θυλακίτιδα (η τρίχα γυρνά προς τα μέσα). Με το πέρασμα του χρόνου οι εταιρείες έχουν εξελίξει ιδιαίτερα τα προϊόντα τους και έτσι μπορείς να βρεις ξυραφάκια με 4 και 5 λεπίδες, με εργονομική λαβή και ενυδατικές ταινίες στην κεφαλή.

Κόστος: Τα ξυραφάκια και οι κρέμες ξυρίσματος κοστίζουν ελάχιστα σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο. Τα ξυραφάκια νέας γενιάς περιέχουν ενυδατικές λωρίδες που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος και δημιουργούν αφρό για ένα απαλότερο, ευκολότερο ξύρισμα με μία μόλις κίνηση.

Tip: Για όσες είναι πιστές σε αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης, υπάρχουν προϊόντα «μείωσης της τριχοφυΐας» που περιορίζουν την ανάπτυξη της τρίχας μειώνοντας τη συχνότητα του ξυρίσματος.

Κι άλλες επιλογές αποτρίχωσης για το σπίτι… 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...