Cup Cakes με σοκολάτα και γιαούρτι από τον Παρλιάρο
Γρήγορη κι εύκολη και απολαυστική συνταγή με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο!
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος ψησίματος: 25΄
Υλικά για τα cup cakes (6 κομμάτια)
3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. αλεύρι
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα
400 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. γάλα
400 γρ. γιαούρτι
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύοντας με μία πλαστική κουτάλα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα στις φορμίτσες για cup cake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 160-170οC για 20-25 λεπτά. Εάν χρειαστεί ψήνουμε για λίγο παραπάνω.
Οδηγίες για την κρέμα
Βράζουμε το γάλα και το προσθέτουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
Αφού ψηθούν τα cup cakes τα γαρνίρουμε με την παγωμένη κρέμα.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.