Με 400 Εκατ.$ επέστρεψε από την Κίνα ο Ηλίας Ψινάκης

Ψινάκης1-660x300

Οι συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Δημάρχων κ. Dai Yudong -ο οποίος είναι και πρόεδρος της εταιρείας Dragon Tourist Holding Ltd.- αφορούν στην επένδυση 350.000.000 δολαρίων για την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής γραμμής του Μαραθώνα που εκτείνεται σε μία έκταση 15 χιλιομέτρων αλλά και στην χρηματοδότηση με 50.000.000 ευρώ της κατασκευής του ιστορικού μουσείου του Μαραθώνα.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Ψινάκης έστειλε επιστολή στους υπουργούς κ.κ. Κοτζιά, Κουρουμπλή, Κοντονή, στον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα και στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας μία συνάντηση ώστε να συζητήσει από κοντά για τις επενδύσεις αυτές και ευχαριστώντας τους για την βοήθεια και την υποστήριξή τους.
Η επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά:

Document-page-001

Document-page-002

Document-page-003

Στην επιστολή του προς τον Υπ. Εσωτερικών κύριο Κουρουμπλή, ο οποίος πρώτος ασπάστηκε την ιδέα για την ίδρυση της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» ο Ηλίας Ψηνάκης τονίζει πως το όραμα αυτό πλέον έχει πάρει σάρκα και οστά

Στην επιστολή του προς τον κύριο Κοντονή ο Δήμαρχος Μαραθώνα τον ευχαριστεί για την βοήθεια του στην προετοιμασία του ταξιδιού στην Κίνα σε θέματα που αφορούν στον αθλητισμό.

«Το όραμα για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος και Κίνας που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού σε Ανατολή και Δύση άρχισε να υλοποιείται». Αυτό τόνισε ο κ. Ψινάκης στην ευχαριστήρια επιστολή προς τον Κινέζο Πρέσβη στην Ελλάδα επισημαίνοντας πως «αυτή είναι μόνο η αρχή»!

Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσόρλα τόσο για την στήριξή του όσο και για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...