Φτιάξε μαγειρίτσα χωρίς κρέας (για χορτοφάγους)

maggeiritsa-gia-xortofagous-kalidis
Η μαγειρίτσα χωρίς κρέας του Βασίλη Καλλίδη

Ο Βασίλης Καλλίδης για τη μαγειρίτσα χωρίς κρέας για χορτοφάγους χρησιμοποιεί λευκά μανιτάρια αντί πλευρώτους και προσθέτει ρύζι.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο λευκά μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 1 μαρούλι
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κγ. αλεύρι
  • 1 πράσο
  • 6 κγ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • μισή κούπα ρύζι γλασέ ή μπασμάτι 

Οδηγίες

Σωτάρεις το κρεμμύδι μαζί με το πράσο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Προσθέτεις τα μανιτάρια, τα αχνίζεις και βάζεις στο φαγητό το ζωμό.

Προσθέτεις το μαρούλι, το σπανάκι και το αλάτι.

Στο τέλος βάζεις στο φαγητό το ρύζι και τον άνηθο ψιλοκομμένο και σιγοβράζεις για 15 λεπτά.

Διαλύεις το αλεύρι μέσα στο λεμόνι και το βάζουμε στη σούπα για να δέσει.

 

Η μαγειρίτσα χωρίς κρέας ή νηστίσιμη μαγειρίτσα του Ηλία Μαμαλάκη

Ο Ηλίας Μαμαλάκης φτιάχνει μαγειρίτσα για χορτοφάγους με ποικιλία μανιταριών, ενώ εκτός από μαρούλια, προσθέτει στη συνταγή και αντίδια.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’ 

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 700 γραμ. διάφορα μανιτάρια
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. του καφέ ρύζι για σούπα
  • 5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού
  • 200 γραμ. αντίδια
  • 1 φλιτζ. του καφέ άνηθο
  • 2 αυγά
  • χυμό από 1½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι 

Οδηγίες 

Παίρνεις τα μανιτάρια και τα σκουπίζεις καλά με ένα βρεγμένο πανί. Αν είναι μεγάλα τα κόβεις σε κομμάτια.

Πλένεις καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβεις σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Τα σωτάρεις ελαφρά και προσθέτεις το ρύζι.

Ανακατεύεις και ρίχνεις τα μανιτάρια. Δυναμώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας.

Προσθέτεις μέσα τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια.

Ανακατεύεις μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά.

Προσθέτεις 2-3 ποτήρια νερό, αλατίζεις και αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά της ώρας.

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο, χτυπώντας χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.

Προσθέτεις το λεμόνι, 2-3 κουτάλες από το μίγμα της σούπας και κατόπιν ρίχνεις το αυγολέμονο μέσα στη σούπα.

Ανακατεύεις καλά, αφήνεις να πάρει μια βράση και η ψευτομαγειρίτσα είναι έτοιμη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο